Ekonomi

2022 mazot gübre desteği ne zaman ödeniyor? Mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot gübre desteği, şu aralar çiftçilerin gündeminde yer alıyor. Peki 2022 mazot gübre desteği ne zaman ödeniyor?Çiftçiler, mazot gübre desteğinin hesaplara geçeceği tarihi bekliyor

Mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceği merakla bekleniyor. Çiftçiler, mazot gübre desteğinin hesaplara geçeceği tarihi bekliyor.

İşte bu konuda yapılan son açıklamalar…

2022 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilere destek sağlamak amacıyla ödenen mazot ve gübre desteğinin 6 ay öne çekildiğini bildirmişti. Çiftçinin gözü mazot ve gübre desteklerinin ödeneceği tarihe çevrildi. 2022 mazot ve gübre desteği yattı mı sorusu arama motorlarında sıkça aranıyor. Peki mazot ve gübre destekleri hesaplara ne zaman yatırılıyor?

İşte mazot ve gübre desteğine dair araştırılan detaylar…

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI?

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ama 2022 mazot ve gübre desteği ödemelerinin Mart 2023 yılında ödenmesi planlanıyor.

Bu konu ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Biz 2023 yılında ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yüklenecek. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz. Çünkü biz üreticimizin kendilerine vermiş olduğumuz bu ödeneği sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceğiz." diye konuştu.

İstiyoruz ki verilen bu ödenek tarım sektöründe kullanılsın. Bunun için 6 ay öncesinden size verilecek karta ayni olarak yükleme yapılacak. Bu desteği inşallah bu ayın sonunda sizlerin hesaplarına yatırmış olacağız. Sizler de tarlaya giderken ekim için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden faydalanmış olacaksınız. Ziraat Bankası olarak verdiğimiz kredi var. Bunların bir kısmı 0 faizli. Bu kredilerin limiti 100 bin lirayı bulmaktadır. Bunların limitini de 200 bin liraya çıkartıp bunun da yüzde 50'sini yalnızca mazot ve gübre alımında kullanmanızı sağlayacağız. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz.”

19 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte 19 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Ulaşım desteği başvuru şartları nedir? Ulaşım desteği başvurusu ne zaman?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?