Ekonomi

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği kaç lira? Mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek, mazot gübre desteği yattı mı? İşte Mazot gübre desteğine dair merak edilenler!Pek çok çiftçi mazot gübre desteğini almak için gün saymaya başladı

Mazot gübre desteğini almak için çiftçiler beklemeye devam ediyor. Pek çok çiftçi mazot gübre desteğini almak için gün saymaya başladı. Peki Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği kaç lira? Mazot gübre desteği yattı mı?

İşte mazot gübre desteğine dair merak edilenler…

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK 2023?

Mazot gübre desteği 2023 Mart ayında ödenecekti bu şekilde planlanmıştı ancak ödemelerin, 6 ay öncesine çekildiği duyuruldu. Bu şekilde ödemeler 2022 Eylül ayında yapılacak ama net tarih ise henüz belli değil. Eylül ayının sonları ile Ekim ayının başlarında ödeme yapılması beklenmektedir.

BAKAN KİRİŞÇİ AÇIKLAMA YAPTI!

Mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin açıklama yapan Bakan Kirişci şunları söyledi; "Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç size ait Ziraat Bankası kartlarınıza yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz. Çünkü biz üreticimizin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında ya da başka bir amaçla kullanmasına izin vermiyoruz. Biz istiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın. Bunun için 6 ay öncesinden size verilecek karta ayni olarak yüklenecektir.

Bu desteği  bu ayın sonuna kadar sizlere veriyor olacağız. Siz de tarlaya giderken ekim için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş bir şekilde krediden kullanmış olacaksınız. Ziraat Bankası olarak verdiğimiz kredi var. Sübvansiyonlu krediler. Bunların bir kısmı 0 faizli. Bu kredilerin limiti 100 bin liraydı. Bunların limitini ise 200 bin liraya çıkartarak, bunun da yüzde 50'sini yalnızca mazot ve gübre alımında kullanmanızı sağlayacağız. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz.".

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Merakla beklenen mazot gübre desteği fiyatları belli oldu. Bakan Kirişçi; "Hububatta dekar başına 22 lira mazot ve 20 liralık gübre desteği bulunuyordu. Ama şimdi 22 liralık mazot desteğini 75 liraya, 20 liralık gübreyi 46 liraya çıkartıyoruz. Böylelikle dekar başına olan desteğimizi 121 liraya yükseltmiş oluyoruz. Üreticinin sesine kulak vererek gereğini yaptık” dedi.

Asgari ücret zammı konusunda duyum alındı! İşte 2023 asgari ücrete dair akılalmaz iddia!

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!