02 / 09 / 2024

Çiftçilere Eylül 2024 müjdesi! Destek ödemelerine yüzde 50 zam geldi!

Çiftçilere Eylül 2024 müjdesi! Destek ödemelerine yüzde 50 zam geldi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden 2025 yılına yönelik bitkisel üretim desteklerini önemli ölçüde artışlara gitti. İşte o destek ödemeleri…



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılına yönelik bitkisel üretim desteklerinde artışa gitti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre örtü altı destekleri yüzde 50 oranında artırıldı ve 3 bin 825 Türk Lirası’na yükseltildi. Ayrıca bunun dışında açık alanda verilen destek de 1.305 Türk Lirası’na çıktı. İşte kalem kalem o destek ödemeleri…

Çiftçilere Eylül 2024 müjdesi! Destek ödemelerine yüzde 50 zam geldi! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılı için bitkisel üretim destekleme modelinde kapsamlı bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak yapılan yeni düzenlemelere göre, sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım uygulamaları ve biyolojik mücadele desteklerinde önemli oranda artışa gidildi. Özellikle örtü altı ve açık alan desteklerinde gerçekleştirilen artışlar, çiftçilere büyük bir finansal rahatlama sağlayacak.

YENİ DESTEK MODELİ NELER SUNUYOR?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yeni yıl itibarıyla tarım destekleme modelinde köklü değişikliklere gidildi. Söz konusu bu yeni modelle birlikte, çiftçilere yönelik sağlanan destekler genişletildi ve artırıldı. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve biyolojik mücadele gibi alanlarda destekler "Üretimi Geliştirme Desteği" adı altında sürecek..

Çiftçilere Eylül 2024 müjdesi! Destek ödemelerine yüzde 50 zam geldi!

 
ÖRTÜ ALTI VE AÇIK ALAN DESTEKLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Örtü altı üreticileri için de büyük müjdenin yer aldığı düzenleme kapsamında 2025 yılından itibaren örtü altı destekleri, dekar başına yüzde 50 oranında artırıldı ve 2 bin 550 Türk Lirası’ndan 3 bin 825 Türk Lirası’na yükseltildi.

Açık alanda verilen destek de 870 Türk Lirası’ndan 1.305 Türk Lirası’na çıkacak. Söz konusu bu artışlar, tarımsal üretimde maliyetlerin azaltılmasına ve üretim verimliliğinin artırılmasına da yardımcı olmuş olacak.


LİSANSLI DEPO VE YAYIM DESTEKLERİNDE ARTIŞ

Ayrıca tüm bunlar dışında lisanslı depolarda saklanan ürünler için kira desteği, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan kira ücretinin yüzde 75’lik kısmı oranında sağlanacak. Ayrıca, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi desteği de yüzde 50 artırılarak 1.500 Türk Lirası’na yükseltilecek. Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ise yüzde 104 oranında artırılarak 294 bin TL’ye yükselecek.

 

İki şehirde 12 adet konut ile 2 adet arsa satılıyor! Belediyeler fiyatları bir bir duyurdu! 

İzmir'de imar tartışmalarında sular durulmuyor! O bölgede 400 milyon TL'ye satılan 21 arsanın imarı değişiyor! 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 2 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları güncel 


Geri Dön