Ekonomi

Çiftçileri güldürecek haber geldi! Mazot ve gübre desteği! Başvuran alıyor...

Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi için devlet destekli çalışmalar son sürat devam ediyor. Peki devlet kanadından çiftçiye hangi destekler sağlanıyor? Sağlanan desteklerden kimler faydalanabiliyor? Sağlanan gübre ve mazot desteğini kimler alabilir? İşte detaylar...Peki devlet kanadından çiftçiye hangi destekler sağlanıyor? Sağlanan desteklerden kimler faydalanabiliyor? Sağlanan gübre ve mazot desteğini kimler alabilir? İşte detaylar 

Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi için devlet destekli çalışmalar son sürat devam ediyor. Peki devlet kanadından çiftçiye hangi destekler sağlanıyor? Sağlanan desteklerden kimler faydalanabiliyor? Sağlanan gübre ve mazot desteğini kimler alabilir? İşte detaylar

 

Devlet, tarım ve hayvancılık sektörünün kalkındırılması için  önemli teşvik paketlerine yönelik açıklamalar yapıyor. Özellikle tarım yatırımlarının desteklenmesi için çiftçilere önemli destek ödemelerinde bulunuyor. Böylece Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla çiftçilere mazot ve gübre desteği imkanı sağlanıyor. Çiftçiler belirli koşulları sağladıklarında devletten mazot ve gübre destek ödemesinden de faydalanabiliyor.

Çiftçilere mazot ve gübre desteği detayları...

Covid-19 salgını, küresel ısınma derken çiftçiler bir hayli bu durumdan olumsuz etkilendi. Yaşanan durumun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ciddi kayıpları bulunan çiftçilere zarar tanzimi noktasında önemli destek paketleri imkanı sağlıyor. Bakanlık son olarak çiftçilere üretim verimliliğini çoğaltılması için mazot ve gübre desteği sunuyor. Mazot ve gübre desteği ile tarım  yatırımların en temel iki önemli kaynağı çiftçiler için ciddi bir destek sağlamaktadır.

 

Mazot ve gübre desteğinden kimler faydalanabiliyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın vermiş olduğu mazot ve gübre desteği ödemesinden yararlanabilmek için çiftçilerin mutlaka “Çiftçi Kayıt Sistemi” kaydının bulunması şartı bulunuyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı bulunmayan çiftçiler, bakanlık tarafından sunulan imkanlardan faydalanamıyor.

Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi için devlet destekli çalışmalar son sürat devam ediyor. Peki devlet kanadından çiftçiye hangi destekler sağlanıyor? Sağlanan desteklerden kimler faydalanabiliyor? Sağlanan gübre ve mazot desteğini kimler alabilir? İşte detaylar...

Çiftçilere verilen mazot ve gübre destek ödemeleri ve kapsamları ekim yapılan ürünlere göre farklılık göstermektedir. Şöyle ki, devlet her çiftçi için aynı miktarda ödeme gerçekleştiremiyor. Tamamen bilimsel tekniklere göre belirlenen ekim ihtiyaçlarına göre her ekim için farklı destek ödemeleri yapılmaktadır. 

 Böylece; "Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale,
Çeltik ve kütlü pamuk,
Nohut, kuru fasulye ve mercimek,
Patates ve soya,
Kanola ve aspir,
Yağlık ayçiçeği,
Mısır,
Kuru soğan ve yem bitkileri,
Fındık ve yaş çay,
Zeytin ve diğer ürünler" şeklinde sınıflandırma yapılmaktadır. Çiftçi, yaptığı ekime göre bu sınıflandırmalar göz önünde bulunduruluyor. Yer aldığı sınıfa göre dekar başına mazot ve gübre destek ödemesi yapılmaktadır.

 

Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi için devlet destekli çalışmalar son sürat devam ediyor. Peki devlet kanadından çiftçiye hangi destekler sağlanıyor? Sağlanan desteklerden kimler faydalanabiliyor? Sağlanan gübre ve mazot desteğini kimler alabilir? İşte detaylar...

Mazot ve gübre desteği ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 çiftçi desteği programı dahilinde değişik destek ödemeleri de yapabiliyor. Örneğin çiftçiler nadas döneminde dekar başına mazot desteğinden faydalanabiliyor. Öte yandan 50 dekar ve üzeri tarım arazileri için 50 dekar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarı için toprak analiz desteği de sunuluyor. Organik tarım için ayrı bir kategori oluşturularak dekar başına ekstra destek ödemesi de yapılabilmektedir.

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Mazot ve gübre desteği ödemelerinde kritik gün!

Çiftçilere ödeme kolaylığı! Borçlardaki faiz siliniyor!

Çiftçilere müjde! Tarım destekleri ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatıyor! 

Çiftçilerin beklediği haber: Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?