Ekonomi

Çiftçiye yarı fiyatına gübre desteği başladı! Tarih öne çekildi işte başvuru adresi ve şartları

Tarımda üretim girdi maliyetlerinde en büyük paylardan birine sahip olan gübrede yaşanan yüksek fiyat artışları çiftçinin gübreyi satın almasını zorlaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşana sıkıntıyı çözmek adına yarı fiyatına gübre dağıtımı yaptı.İçeriğinde hiçbir kimyasal gübre malzemesi bulundurmayan sıvı gübreler üreticinin tarım ürünlerinin verimini artırması adına çiftçiye yarı fiyatına verildi

Ankara'da çiftçiye üretimde destek sağlamak için bitkisel menşeli sıvı organik gübre dağıtımı yapıldı. İçeriğinde hiçbir kimyasal gübre malzemesi bulundurmayan sıvı gübreler üreticinin tarım ürünlerinin verimini artırması adına çiftçiye yarı fiyatına verildi.

DAĞITIM TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinden yüksek verim elde etmeleri için Başkentli çiftçilere sıvı gübre desteği sağladı. ABB iştiraklerinden olan BelPLAS AŞ tarafından üretilen “sıvı gübre”, talep eden 4 bin 25 çiftçiye bayram öncesinde dağıtıldı. Yüzde 50’si hibe yüzde 50’si ise çiftçi katkı paylı olmak üzere 25 ilçenin tamamında buğday ve arpa eken çiftçilere 387 bin 480 litre sıvı gübre desteğinde bulunuldu. 

25 İLÇEDE DAĞIITM TAMAMLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinden yüksek verim elde etmeleri için çiftçilere yönelik başlattığı “sıvı gübre” desteğinde takvimi öne çekerek bayram öncesi 25 ilçede dağıtımı tamamladı. ABB iştiraklerinden BelPLAS AŞ tarafından üretilen yüzde 50’si hibe yüzde 50’si ise çiftçi katkı paylı olmak üzere doğa dostu 387 bin 480 litre sıvı gübre, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince ilk etapta arpa ve buğday eken 4 bin 25 çiftçiye ulaştırıldı.

Başkent tarımında verimi artırarak daha kaliteli mahsul elde edilmesini hedefleyen ABB, “sıvı gübre” dağıtımını son olarak Akyurt, Pursaklar ve Altındağ Peçenek ilçeleriyle tamamladı.

DAĞITILAN GÜBRENİN İÇERİĞİ VE FİYATI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçiye dağıtılan sıvı gübrenin içinde; 

Organik madde yüzde 50

Organik karbon yüzde 20

Toplam azot yüzde 1

Suda çözünür potasyum (k2o) yüzde 3

ph 8-10 değerleri bulunuyor.

Gübrenin fiyatı ise litresi 79 lira 99 kuruştan satılıyor.

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi! Çiftçiye son dakika gübre desteği! Gübre desteği ne zaman verilecek?

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Ziraat odasından çiftçiye indirimli fiyattan gübre desteği! 25 Nisan gübre fiyat listesi