Ekonomi

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarında büyük şok! Hangi gübre kaç TL'den satılıyor? İşte 3 Eylül 2022 fiyat listesi...

Hububat ekimi yaklaşırken, çiftçiler gübre fiyatlarındaki son durumu merakla araştırıyor. PEki gübre fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar... Türkiye genelinde ve Konya Ovası'nda ekim hazırlıkları yapan çiftçiler, sahte gübre kabusunun yanı sıra bir de fahiş fiyatlarla karşı karşıya kaldı


Hububat ekimi yaklaşırken, çiftçiler gübre fiyatlarındaki son durumu merakla araştırıyor. Türkiye genelinde ve Konya Ovası'nda ekim hazırlıkları yapan çiftçiler, sahte gübre kabusunun yanı sıra bir de fahiş fiyatlarla karşı karşıya kaldı. 

Merhaba Gazetesi'nden İbrahim Büyükeken'in haberine göre; Girdi maliyetlerinin artması yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan çiftçilerin en büyük sorunu gübre fiyatları olyor. Gübre fiyatları son yıllarda sürekli bir artış gösteriyor. Tonu 18 bin liraya ulaşan DAP gübresini almakta güçlük çeken çiftçiler, devletten destek gelmesini bekliyor. 

Diğer taraftan ise gübre simsarları tarafından piyasaya sürülen sahte gübreler üreticileri büyük sorunlarla karşılaştırıyor. Çiftçiler ve ziraat odaları artan sahte gübre olayları nedeniyle denetimlerin artırılması talebinde bulunuyor. 

Peki güncel gübre fiyatları bugün kaç TL oldu? Hangi gübre kaç liradan satışa sunuluyor? İşte 3 Eylül 2022 gübre fiyat listesi...

Geçtiğimiz günlerde gübrede doğalgaz krizi de gündeme gelmişti. Bu kapsamda yüksek doğalgaz fiyatlarının Avrupa'daki gübre krizini derileştirdiğine dikat çekilirken, rekora ulaşan doğalgaz fiyatları sebebiyle sektörün önde gelen firmaları üretimi kısacaklarını açıklamıştı. Avrupa'da yaşanan bu durum, Türkye'deki gübre fiyatlarını da yakından ilgilendirirken, gübre fiyatlarına zam gelip gelemeyeceği merak edilir oldu.

GÜBRETAŞ GÜBRE FİYAT LİSTESİ 3 EYLÜL 2022 

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının yükselmesi, Türkiye'deki gübre fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Firmalar, Türkiye'de gübre fiyatlarını ithal ettikleri ülkelerdeki maliyete göre değil, Avrupa ve ABD'deki fiyatları dikkate alarak çiftçiye satışını gerçekleştirdiği için Avrupa'da gübre fiyatlarının artması, Türkiye'de de fiyatların yukarı çekilmesi anlamını taşıyor. Örneğin Türkiye üre gübresini Asya ülkelerinden ithal ederken, üre gübresinin satış fiyatı ithal edilen ülkelerdeki fiyata göre değil Avrupa'da fiyatlara göre çiftçiye satıldığı gündeme gelmişti Peki bugün gübre fiyatlarında son duum ne? Hangi gübre kaç TL? 

- Üre gübresi 5 kg: 165 TL
- Amonyum sülfat 5 kg: 120 TL
- 20.20.0+ZN 5 kg: 130 TL
- Dap gübresi 5 kg: 160 TL
- Potasyum sülfat 5 kg: 165 TL
- TSP 5 kg: 125 TL

Altında büyük deprem! Altın 1 ay sonra bu rakamı görecek! Her tahmini tek tek tutan İslam Memiş'ten son dakika tahmini!

TOKİ 81 il projelerinde son dakika müjdesi! Taksit tutarlarını duyan inanamadı! Hemen bu büyük müjdeye bakın!

Dolar önce 30 lira sonra 70 lira olacak! Üstelik ne zaman olacağı da belli! Dolar almadan önce bunu okuyun

Çaykur çay, süt ürünleri ,sebze ve meyveye A101'den dev indirim! Duyan markete koşacak! İşte 3 Eylül 2022 fiyat listesi