Ekonomi

Çiftçilerin gözü bu haberde! Gübre fiyatlarına indirim yapıldı mı? Hangi gübre kaç lira? 12 Mayıs 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi, uygun fiyatla gübre alabilmek için internet sitelerindeki ve bayilerdeki fiyatları araştırıyor. Maliyetlerdeki yükseliş sebebiyle zor duruma düşen çiftçiler gübre fiyatlarını merak ediyor. Gübre fiyatları kaç TL? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi... jpg'/>Milyonlarca çiftçi merakla son dakika gübre fiyatlarını araştırıyor

Milyonlarca çiftçi merakla son dakika gübre fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda çiftçiler, gübre ve mazot fiyatları da dahil olmak üzere maliyetlerdeki yükselişler nedeniyle üretim yapmakta zorluk çekiyor. 

 

Üreticilerin sulama suyu ücreti, kuraklık ve gübre fiyatları nedeniyle, üretim maliyetleri gün geçtikçe artıyor. Üst gübrelemede süre azalırken, çiftçiler gübre fiyatlarının düşmesini istiyor. 

Peki gübre fiyatları ne kadar oldu? Gübre fiyatları kaç TL? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca çiftçi, uygun fiyatla gübre alabilmek için internet sitelerindeki ve bayilerdeki fiyatları araştırıyor. Yükselen gübre fiyatları nedeniyle gübre kullanımı da gitgide düşüyor. 

Gübre kullanımındaki azalma, şirketlerin satış rakamlarında da görüldü. Bazı çiftçilerin hiç gübre kullanamadığı belirlenirken, bazı çiftçilerin de ihtiyacı olanın yarısı kadarını kullanabildiği belirlendi. İhtiyacı kadar gübre kullanan çiftçi oranlarının çok az olduğu ifade ediliyor. 

Mart ayıyla beraber 16 gün içinde gübre fiyatlarına yüzde 65 ile 106 arasında zam geldi. Gübre fiyatlarında senelik zam oranları yüzde 400'ü gördü. Artan bu rakamlar çiftçiyi zor duruma düşürüyor ve tarım faaliyetlerini de olumsuz etkiliyor. 

Peki gübre fiyatları ne kadar oldu? Gübre fiyatları kaç TL? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

GÜBRETAŞ GÜBRE FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2022

- Üre gübresi 5 kg: 165 Türk Lirası 
- Amonyum sülfat 5 kg: 120 Türk Lirası 
- 20.20.0+ZN 5 kg: 130 Türk Lirası
- Dap gübresi 5 kg: 160 Türk Lirası 
- Potasyum sülfat 5 kg: 165 Türk Lirası 
- TSP 5 kg: 125 Türk Lirası 

Çay üreticileri dikkat! Yaş çay fiyatında son dakika! İşte 12 Mayıs 2022 yaş çay fiyat listesi...

Migros'ta ayçiçek yağına şok indirim! 1 litre ayçiçek yağı 21 TL'ye düştü! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Asgari ücret alanlara büyük müjde! Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?