Kent Haberleri

Çiftçilerin hesaplarına bugün 150 milyon TL yatıyor! Bakanlıktan yeni tarımsal destek ödemesi müjdesi! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, 149 milyon 839 bin lira destekleme ödemesinin bugün itibarıyla yatırılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar ve yatacak destekler...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçileri ilgilendiren bir son dakika müjdesi verildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı. 

"Toplamda 149 milyon 839 bin Türk Lirası tutarında destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" denilen açıklamada, destek tutarları da tek tek açıklandı.

HANGİ DESTEK İÇİN NE KADAR YATIYOR? 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bugün hesaplara yatırılan tarımsal destekleme ödemelerinin tutarları kalem kalem şu şekilde:

"Kırsal kalkınma yatırımı için 148 milyon 767 bin Türk Lirası, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi için 694 bin 88 Türk Lirası, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi için 333 bin 695 Türk Lirası, sertifikalı tohum üretimi için 44 bin 217 Türk Lirası."

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ DE ÖDENDİ 

Geçtiğimiz hafta da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin bir açıklama yaptı ve mazot ve gübre desteği de aralarında olacak şekilde hesaplara yatırılan destekleri duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 19 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında 1 milyar 35 milyon 982 bin Türk Lirası tutarındaki tarımsal destekleri çiftçilerin hesaplarına yatırdıklarını belirtti. Söz konusu tarihte hesaplara geçen tutarlar şu şekilde oldu:

"Bitkisel ürün sigortası desteği 960 milyon Türk Lirası, kırsal kalkınma yatırımları desteği 74 milyon 715 bin 893 lira, mazot ve gübre desteği 777 bin 555 Türk Lirası, fındık alan bazlı gelir desteği 488 bin 552 lira şeklinde toplam 1 milyar 35 milyon 982 bin Türk Lirası destekleme ödemesini bugün üreticilerin hesaplarına aktarıyoruz, bereketli olsun."

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 100 MAZOT DESTEĞİ MÜJDESİ

Tüm bunların yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider de çiftçi destekleri ile ilgii önemli açıklamalarda bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısında konuşan Gizligider, devrim niteliğinde bir planlama hazırladıklarının altını çizdi. 

Gizligider, planlama doğrultusunda tarıma 165 desteği sadeleştirip 12 ana desteğe indirdiklerini dile getirdi ve çiftçilerle birlikte beraber kararlaştırdıkları ürünleirn ekilmesi halinde yüzde 100 mazot, yüzde 50 gübre, diğer ürünlerden ekilmesi halinde de yüzde 50 mazot, yüzde 25 gübre desteği verileceğine dikkat çekti.  

İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan: İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik için denetim şart!

Mia Investment'ten 125 milyon euroluk dev yatırım! Riviera Montenegro hayata geçiriliyor!

KKM’den çıkan para borsaya değil, konuta gitti!.

Motorine zam geldi! Sürücüler hemen il il yeni fiyatlara bakın! Akaryakıtta son dakika depremi...