30 / 04 / 2024

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika! 

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika! 

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika! İşte mazot gübre desteği ile ilgili merak edilen son dakika gelişmeleri...



MAZOT VE GÜBRE DESTEK ÖDEMESİ İL İL YATTI MI? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 kentte büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, afet bölgesinde yer alan çiftçilere mazot ve gübre destek ödemesi nakit şekilde sunuldu. 

Bakan Vahit Kirişci, depremlerin ardından Şubat ayının son günlerinde yaptığı bir başka açıklamasında 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemelerinin hesaplara peş peşe yatırıldığının, bu desteğin 12 milyar 508 milyon lirasının mazot gübre ödemesi olduğunun altını çizdi. 

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika! 

Bu doğrultuda, depremden etkilenen 11 şehirdeki 10 bin 472 çiftçi için 2 milyar 861 milyon TL tutarında mazot ve gübre destek ödemesi yapıldı. 

Depremden etkilenen illerin dışında kalan şehirlerde ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına da 9 milyar 647 milyon lira tutarında mazot ve gübre desteği Şubat ayı itibarıyla peş peşe yatırıldı. 

Depremden etkilenen illerde yer almayan çiftçiler, mazot ve gübre desteğini Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından, gübre satan bayilerden ayni olarak kullanabiliyor. Nakit şekilde faydalanamıyor. 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı!

Memur maaş zammında rakamlar peş peşe verildi! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Hemen bakın!

Araba alacaklar aman dikkat! Otomobile şimdi de döviz kuru zammı geliyor!


Geri Dön