Ekonomi

Çiftçinin baş tacı olacak tohum! Suya ihtiyaç duymuyor, kuraklıkta bana mısın demiyor! Gübre ve ilaç derdi yok

Anadolu'da bir dönem kullanılan ancak son dönemde azalan susuzluğa dayanıklı olarak geliştirilen "Cemre" ve "Efe" adlı yerli tohumların deneme ekimleri başarıyla sonuçlandı. BU tohumlar ketende sussuzluğa dayanıklı olması nedeniyle öne çıkıyor. Hem tecrübe hem de ürün anlamında oldukça zengin olan Anadolu'nun yerli ürünleri de yavaş yavaş piyasadaki yerini almaya başladı

Dünya genelinde gıda tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle tarım milliyetçiliği de yeniden gündeme geldi. Hem tecrübe hem de ürün anlamında oldukça zengin olan Anadolu'nun yerli ürünleri de yavaş yavaş piyasadaki yerini almaya başladı.

YERLİ TOHUMLAR EKİLDİ

Anadolu coğrafyasının tarım hafızasında bulunmasına rağmen son yıllarda üretimi neredeyse durma noktasına gelen ketende susuzluğa dayanıklı "Cemre" ve "Efe" adlı yerli tohumların deneme ekimleri gerçekleştirildi. Ekimlerden son derece verim alındı.

GÜBRE VE İLAÇ DERDİ YOK

Susuzluğa dayanıklılığının yanı sıra gübre ve ilaç gibi malzemelere de ihtiyaç duymayan bu keten çeşitlerinin üretici için favori ürün olması ve tarlalarda çok sık ter alması bekleniyor.

Son Dakika! İETT öğrenci akbil zamları karta yansımayacak.. İşte öğrenci akbili güncel fiyat listesi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?