Ekonomi

Çiftçiye 150 bin TL kredi müjdesi! 1 yıl geri ödeme yok! Çiftçi kredisine nasıl başvurulur? 

Gübre ve mazot fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Çiftçi kredisinde limitler artırıldı, süre de uzatıldı. İşte ayrıntılar... Ülke içi üretime destek olunması için Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" kampanyasında güncelleme yapıldı

Gübre ve mazot fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi.

Ülke içi üretime destek olunması için Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" kampanyasında güncelleme yapıldı. Bankadan, ilgili hizmetlerinin yeni limitlerine ve diğer ayrıntılarına ilişkin açıklama yapıldı. 

Yeni dönemde ülke içi üretimin arıtıması hedefiyle küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destekte bulunacağını duyuran Ziraat Bankası, çiftçi kredisi kampanyasını güncelledi. 

Peki Ziraat Bankası çiftçi kredisi limiti ne kadar? Çiftçi kredisine nasıl başvuru yapılır? Çiftçi kredisi nasıl alınır? İşte merak edilen ayrıntılar...

 

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek

Gündeme uygun hayat geçirdiği kampanyalar ve sağladığı kaliteli hizmetler ile bankacılık sektöründe dikkat çeken Ziraat Bankası, geçimini hayvancılıktan sağlayan çiftçilere yeni dönemde faizsiz ve faizli olacak şekilde iki ana başlık altında kredi desteğinde bulunacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, daha önce 100 bin lira ile sınırlandırdığı faizsiz çiftçi kredisinin 200 bin liraya çıkarıldığı, 150 bin Türk Lirası olarak sınırlandırılan faizli çiftçi kredisi limitinin ise 250 bin liraya çıkarıldığı açıklandı. 

İLK 1 YIL ÖDEME YOK 

Çiftçi kredisinde azami vade sayısı 84 ay yani 7 sene şeklinde belirlendi. Çiftçiler, kredi desteğinden ilk bir sene ödemesiz şekilde faydalanabilecek. 

Bu şekilde milyonlarca çiftçi, bir sene boyunca borçlarını kendilerine yük etmeyecek ve kalan 6 senede de üretim yapmanın rahatlığıyla borçlarını avantajlı şekilde ödeyecek. 

Banka tarafından çiftçi kampanyasına ilişkin hizmet verileri paylaşıldı. Banka, şu ana kadarki kampanyalar kapsamında 5.554 üreticiye ulaşıldığına ve üreticilere toplamda 570.420 küçükbaş hayvan alındığına dikkat çekti. 

Peki çiftçi kredisine nasıl başvuru yapılır? Çiftçi kredisi başvuruları ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Çiftçi kredisi başvuruları ne zaman?

Çiftçi kredisinde hizmet süresi de uzatıldı. Kredi kapsamında son başvuru tarihi 31 Aralık 2022'den 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldı. 

Ziraat Bankası tarafından sağlanan bu kredi fırsatının gelecek ay büyükbaş hayvan yetiştiricileri için de geliştirileceği öngörülüyor.

ÜST LİMİTLER NE KADAR OLDU? 

Çiftçiler tarafından kullanılan hazine destekli düşük faiz oranlı kredilerde de yükseliş yapılan üretim alanları şu şekilde oldu: 

-Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği yatırım ve işletme kredisi üst limiti: 25 milyon liradan 40 milyon liraya,

-Damızlık düve yetiştiriciliği üst limiti: 10 milyon liradan 20 milyon liraya,

-Büyükbaş hayvan besiciliği üst limiti: 20 milyon liraya, 

-Küçükbaş hayvancılık üst limiti: 15 milyon liradan 25 milyon liraya,

-Kanatlı sektöründe üst limiti: 5 milyon liradan 7.5 milyon liraya,

-Arıcılık sektöründe üst limit: 2.5 milyon liradan 5 milyon liraya, yükseltildi. 

-Yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi: 35 milyon lira, 

-Meyve yetiştiriciliği ve bağcılık: 20 milyon lira,

-Kontrollü örtü altı tarımı: 50 milyon lira,

-Yem bitkisi üretimi: 10 milyon lira,

6 AYRI KREDİ MÜJDESİ 

Ziraat Bankası tarafından açıklanan arım üretimine büyük katkı sağlaması öngörülen 6 paket şu şekilde açıklandı: 

-Kadın çiftçi, genç çiftçi, güneş enerjili sulama, altın kovan, üreten kooperatif ve tarım transfer kredi paketleri.

Bu kapsamda 150 bin TL ile 15 milyon TL arasında değişen krediler verilecek. Tarım kredileri için başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılabiliyor. 

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Besiciye 200 bin lira faizsiz kredi müjdesi! Ziraat Bankası faizsiz kredi veriyor! 

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..