15 / 05 / 2024

Çifte lojmanlı Nevzat İspirli'ye depremzede tepkisi

Çifte lojmanlı Nevzat İspirli'ye depremzede tepkisi

İzmit'te depremzedelerin çıkarılarak bürokratların yerleştirildiği konutlara taşınan İl Milli Eğitim Müdürü İspirli'nin Şişli'de de bir lojmanda eşyası olduğu ortaya çıktı



İzmit'in Arızlı mevkiindeki Irak deprem konutlarına taşınarak depremzedelerin büyük tepkisini çeken bürokratlar arasında bulunan Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'nin İstanbul Şişli'deki lojmanda da eşyasının bulunduğu ortaya çıktı. İspirli, gösterilen tepkinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Şu anda kendime kiralık ev arıyorum. Hem Arızlı'daki, hem de Şişli'deki daireyi boşaltacağım" dedi.

Bölgedeki 230 konuttan 80'ine bürokratların yerleştirilmek istenmesi gerginlik yarattı. Önceki gün konutlara bir bürokratın eşyasını getiren kamyonu içeri almayan depremzedelerle polis arasında arbede çıktı. Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci ile İspirli de depremzedelerin sözlü tacizine uğradı.

Olayların ardından depremzedeleri uyaran ve kışkırtıldıklarını söyleyen Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, "Kocaeli'de hak sahibi olduğu halde konutunu ve işyerini alamayan tek kişi yoktur. Eylemin esası hak sahibi olmadıkları, geçici olarak bu binalarda iskân ettikleri halde, `Bu binaların tapularını bize verin, hibe edin' diye eylem yapmaktadırlar" dedi.

`Kirayı ödeyen oturur'
Sözer dünkü açıklamasında da "Depremzedelerden hiç kimse bu konutlardan ikinci 5 yıl için istenilen 146 TL kirayı ödedikleri takdirde çıkarılmamıştır ve çıkarılmayacaktır. `Bizleri atıyorlar, kamu görevlilerini getiriyorlar' lafı yalandır" dedi. Sözer, 146 TL'yi ödeme gücü olmayanların giderini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından karşıladıklarını kaydetti.

Konutlarda kalan 30 depremzede de dün polis tarafından darp edildikleri iddiasıya Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verdi. Depremzedeler Kocaeli Valisi, Emniyet Müdürü ve 15 Ağustos'ta görev yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Parasıyla lojman
Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise düzenlediği basın toplantısında, konutlarda bürokratların oturtulmasını onaylamadığını belirterek "Devletin yaptırdığı kalıcı konutlar 80-90-100 metrekare. Bu konutlar 130 metrekare ve lüks" dedi. Işık, depremzedelere,TOKİ tarafından yaptırılan konutların 250-300'er TL taksitle satılabileceğini ifade etti.
Milliyet


Geri Dön