27 / 04 / 2024

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 



İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı anda 3 raylı sistem yatırımını devam ettirerek şehri demir ağlarla örüyor.  İzmir  Çiğli Tramvayı da haftaya açılıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevreci ekonomik ve konforlu kent ulaşımına yeni bir soluk katacak olan önemli projelerinden Çiğli Tramvayı’nın inşaatı çerçevesinde hattı Karşıyaka Tramvayı'na bağlayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunluğunda viyadük, 6 trafo binası, 14 adet durak ve 11 kilometrelik hat imalatını (22 bin 600 metre ray montajı) bitirdi. 

Çiğli Tramvayı 27 Ocak ta açılıyor! 183 milyon TL lik yatırımda geri sayım!

183 MİLYON TL'LİK YATIRIM 

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; söz konusu hatta çevre düzenlemeleri ve sinyalizasyon çalışmalarında da sona gelindiği belirtildi. 

Raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, bir yandan da Çiğli Tramvayı'nda deneme seferleri yapılıyor. Alınacak araçlarla 183 milyon Euro yatırım bedeline sahip projedeki son dokunuşlarla beraber tramvay da raylarda gitmeye başladı. 

Çiğli Tramvayı 27 Ocak ta açılıyor! 183 milyon TL lik yatırımda geri sayım!

ÇİĞLİ TRAMVAYI 27 OCAK'TA AÇILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini dile getirdi. 

Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamasında "Şubattan da önce Çiğli Tramvayı’ndayız. Çiğli Tramvayı, 27 Ocak günü açılıyor" ifadelerine yer verdi. 

Çiğli Tramvayı hattının temeli 2021 Şubat'ta atıldı. Söz konusu hat 11 kilometre uzunluk ile 14 istasyona sahip. 

Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet sunacak olan hatta İZBAN ile yolcu entegrasyonu Semra Aksu Caddesinde yapılacak. 

Çiğli Tramvayı 27 Ocak ta açılıyor! 183 milyon TL lik yatırımda geri sayım!

Çiğli Tramvayı'nın bölgeye nefes aldırması ve trafiği de rahatlatması planlanıyor. Ayrıca, söz konusu hat bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolay hale getirecek. 

Çiğli Tramvayı, Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlanırken, söz konusu hat yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru gidecek, ardından Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına ulaşacak. Buradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine gidecek ve Katip Çelebi Üniversitesi’ne erişecek.  

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?


Geri Dön