28 / 04 / 2024

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Paneli’nde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çalık 1999 yılı öncesi yapılan yapıların dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.



Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ile beraber CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği 7471 sayılı kanunda yapılan değişiklik kapsamında ‘Kentsel Dönüşüm ve Yeni Rezerv Yapı Alanı Düzenlemesi’ panelinde önemli açıklamalar yaptı. Yüksek Şehir Plancısı Cihan Şehla’nın moderatörlüğünü yaptığı söz konusu panelde kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yapılan düzenlemenin etkileri masaya yatırıldı. Cemal Reşit Rey konser salonunda yoğun katılımla yapılan panele, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da dinleyici olarak katılım sağladı.

YAŞADIKLARIMIZI DOĞRU ANALİZ ETMEK ZORUNDAYIZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İstanbul'un belki de en önemli meselesi masaya yatırılıyor” diye konuşan Başkan Çalık, “Bu toplantıların daha da artırılması gerekiyor. Afete karşı hazır şehirler nasıl inşa edebiliriz? Bunların üzerinde kafa yormamız gerekiyor.

Bizler içinde mutlu olacağımız şehirler planlamalıyız. 11 tane şehrimizi derinden etkileyen depremin neticesinde afetlerle yaşama kültürümüz olmadığını da çok net bir biçimde gördük. Yaşadıklarımızı çok doğru analiz etmek zorundayız. Eğer analizi doğru yapamazsak emin olun bundan sonrasını da doğru bir şekilde inşa edemeyiz” dedi.

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

99 ÖNCESİNDE İNŞA EDİLEN YAPILAR DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un deprem riskine de değinen Başkan Çalık, 1999 yılı öncesi yapıların yenilenmesi gerektiğini dile getirerek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araştırmalarına göre yaklaşık olarak beş yüz bin binamız hafif, orta ve ağır hasar alacak. Bunlardan yüz bin tanesinin ağır hasar alması bekleniyor. Bu nedenle deprem sadece binalarımızı da yıkmayacak. Bütün yaşamımızı hayallerimizi perperişan edecek ve geleceğimize dair aslında çok ciddi sorunlarla yüzleşecek bu toplum. Onun için bir an önce bu süreçlerin hızlandırılması lazım” dedi.

REZERV ALAN MESELESİ İTİRAZ ETTİĞİMİZ NOKTALARDAN BİRİYDİ

Yaptığı açıklamada yasayla bakanlığın hareket alanının genişlediğini kaydeden Doç. Dr Pelin Pınar Giritlioğlu, “Neler getirdi bu değişiklik diye baktığımız zaman ilk göze çarpan değişiklik rezerv alan kavramı. Rezerv Alan meselesi bu kanun çıktığından beri itiraz ettiğimiz noktalardan biriydi. Hiçbir biçimde riskli alanların öncelikli olduğunu görmüyoruz. Barınma hakkını gerçekleştirecek aynı zamanda da sağlıklı, dengeli ve de güvenli bir çevrede yaşama hakkını tesis edecek uygulamalar yapmak mümkün” dedi.

 

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler teslime hazırlanıyor!

TOKİ'den İstanbullulara müjde! Gaziosmanpaşa'ya 665 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön