27 / 04 / 2024

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...



Ülke genelinde arınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bugün Gaziantep'te kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Sezai Altın'ın  öldürülmesine ilişkin eniştesi Süleyman C. ile yeğeni Mehmet C., gözaltına alındı.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

KİRA TARTIŞMASI ÖLÜME NEDEN OLDU!

GAZİANTEP'te kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Sezai Altın'ın (48) öldürülmesine ilişkin eniştesi Süleyman C. (58) ile yeğeni Mehmet C. gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde Selimiye Mahallesi'nde meydana geldi. Süleyman C., iddiaya göre kendisine ait dükkanda market işleten kayınbiraderi Sezai Altın'dan kira anlaşmazlığı nedeniyle taşınmasını istedi. Çıkan tartışmada Süleyman C., tabancayla Sezai Altın'a ateş açtı. Ağır yaralanan Sezai Altın, hastanede yaşamını yitirdi.

Sezai Altın'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi. Olayın ardından kaçan Süleyman C. ile oğlu Mehmet C. de polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan baba ve oğlunun emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

KİRA FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAME DECEK Mİ?

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira sorunu devam ederken, milyonlarca kişi kira fiyatlarının düşeceği zamanı merakla bekliyor. Bu kapsamda kiralara yüzde 25 sınırı getirilse de sorun aşılamadı. Son zamanlarda yaşanan kiralık ev sıkıntısı sık sık gündeme geliyor. Bir yanda kira bedelini düşük bulan ev sahipleri, diğer yanda da fahiş kira artışı ve tahliye gibi sorunlarla karşılaşan kiracılar bulunuyor.

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Geri Dön