Çılgın projeler artık resmi proje!
Başbakan Erdoğan seçim öncesi vaat ettiği ve kamuoyunda çılgın olarak kabul edilen projelere programda özel yer ayırdı ve Milletimize taahhüt ettiğimiz hiçbir vaadi unutmuş değiliz. Projeleri programa alıp taahhüdümüze resmiyet kazandırmış oluyoruz dedi
Sermaye hareketlerinin ve ticaretin serbest olmasını savunmaya devam edeceğiz. Dalgalı kur rejimini sürdüreceğiz. Enflasyon hedeflemesi, temel para politikası rejimi olmaya devam edecek. Merkez Bankası, para politikası ve kullanacağı araçları bağımsız şekilde belirlemeye devam edecek.
2B yeni programda
Orman vasfını kaybetmiş, ihmalle yıllardır fiili kullanıma açılmış ve kazanılması mümkün olmayan alanlar kamu yararı ve kişisel fayda dengesi içinde tekrar düzenlenecek.
750 uçaklık filo
2015de hızlı tren ağı 3.500 km, bölünmüş yol uzunluğu da 26 bin kmye ulaştırılacak. 2023 yılında 750 uçaklık dev bir filo ile yılda 350 milyon yolcu taşınacak. Mali açıdan oldukça pahalı olan bi projeleri hayata geçirirken kamu özel işbirliği modelleri kullanılacak. Yap işlet devret modeline de ağırlık verilecek.
Taksim trafiği yer altına alınacak
İSTANBUL: Kanalİstanbul, İstanbul ve Boğazın güvenliğini sağlayacak. İstanbula iki yeni şehir kurulacak. 3. havaalanı ve 3. köprü yapılacak. Marmaray tamamlanacak. Taksimdeki topçu kışlası yeniden inşa edilecek, Taksim trafiği yeraltına alınacak. Yassı Ada ve Sivri Ada yeniden ele alınacak. Demokrasi müzesine dönüştürülecek.
Diyarbakır otoyolla Edirneye bağlanacak
İZMİR: Körfez Geçişi Projesi, körfezin iki ucunu birbirine bağlayacak. İzmir trafiği yeraltına alınacak. İzmir-Ankara, İzmir-Bandırma hızlı tren hattı açılacak.
DİYARBAKIR: Suriçinde 500 yapı yeniden inşa edilecek. Otoyolla İstanbul ve Edirneye kadar kesintisiz bağlanacak.
ANKARA: Savunma sanayinin başkenti olacak. Uydu ve uzay merkezi kurulacak. UEFA standartlarında stadyum yapılacak.
Harcamalar altyapıya
Kamu harcamalarının finansmanında doğrudan vergilerin ağırlığının artırılması sağlanacak. Kamu harcamalarında kalkınmayı destekleyici nitelikteki altyapı yatırımlarına ve sosyal amaçlı alanlara öncelik verilecek. GAP, DAP, KOP olmak üzere bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefleyen ekonomik ve sosyal altyapı projelerine önem verilecek.