28 / 04 / 2024

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.



Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Niğde Çimento Fabrikası, Kayseri Çimento Fabrikası,  Ankara  Çimento Öğütme Tesisi ile Başakpınar, Ambar, Nevşehir, Cırgalan, Aksaray, Ereğli ve Kahramanmaraş Hazır Beton tesislerinin Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satışını yapıyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çimsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan açıklamada, söz konusu tesisler ve tesislerde yer alan sabit varlıklar ile bağlantılı diğer varlıkların, KDV hariç 127 milyon dolar karşılığı Türk Lirası bedelle Çimko Çimento’ya devri için varlık satış sözleşmesine imzaların atıldığını belirtti. 

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Açıklamada sözleşmenin Rekabet Kurumu onayı dahil gereken yasal onayların alınması şartına bağlı olarak ve kapanış tarihinde düzeltmelere tabi olmak şartıyla imzalandığı ifade edildi. Ayrıca KAP açıklamasında, “Bu satış işleminin sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan önemli nitelikteki işlem kabul edilmeyeceği ve ayrılma hakkının doğmayacağı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Diğer taraftan Çimsa 10 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği açıklamayla da bağlı ortaklıklarından Cimsa Adriatico S.R.L'deki yüzde 70 payının tamamının Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabancı Cement BV'ye satılmasına karar verildiğine dikkat çekerek “Kapanış tarihli finansal tablolardaki değerlere göre yapılan düzeltmeler sonucunda nihai satış bedeli 4.588.922 dolar olarak hesaplanmış olup, nihai tutar ve oranlara tabloda yer verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye çimento sektörünün AB destekli ilk projesi Çimsa'dan!

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!


Geri Dön