29 / 04 / 2024

Çimsa 9 aylık satış gelirini 865 milyon TL açıkladı!

Çimsa 9 aylık satış gelirini 865 milyon TL açıkladı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2015 yılının ilk 9 ayında satış gelirinin 865 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.



Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2015 yılının ilk 9 ayında satış gelirinin 865 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.  Şirket, toplam satış gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 5 artırdı. Yılın ilk 9 ayında Çimsa'nın net kârı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 25 artarak 199 milyon TL oldu. 3'üncü çeyrek dönem kârı ise 70 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Operasyonel mükemmelliği sağlama ve karlı büyüme hedefti stratejik plan doğrultusunda yatırım ve faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, şunları ifade etti: "Çimsa'nın Afyon'daki yeni fabrika inşaatı son hızla devam ediyor. Planlamalarımıza göre yeni üretim tesisimizi 2016 yılının Mayıs ayında devreye sokacağız. Yeni fabrikamızla Afyon'un yıllık üretim kapasitesini ilk etapta 3 katma çıkarmayı ve yılda 1,5 milyon ton klinker kapasitesine ulaşmasını hedefliyoruz." Bu yatırımı, Eskişehir fabrikasında beyaz çimento yatırımının izleyeceğini hatırlatan Nevra Özhatay, "Çimsa'yı sektörümüzde rakiplerinden farklılaştıran özelliklerin başında ürün performansının üstün ve güvenilir olmasının yanı sıra müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşüayacak şekilde ürünlerimizi farklılaştırabilmemiz gelir. Bu doğrultuda, dünya pazarında iddialı olduğumuz beyaz klinker üretimindeki gücümüzü artırmak için, Eskişehir fabrikamızda 55 milyon dolar tutarında bir yatırıma başlıyoruz. Bu yatırımla fabrikada, global pazar koşullarına göre gri ya da beyaz klinker üretim esnekliği sağlayarak, yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretebilecek kapasiteye sahip olacağız. Böylelikle Çimsa'nın yıllık beyaz klinker üretim kapasitesi 1 milyon 565 bin tona çıkacak" açıklamalarında bulundu. 


Dünya 



Geri Dön