29 / 04 / 2024

Çınar Olimpia Park Konutları'nda yeniden inşaat!

Çınar Olimpia Park Konutları'nda yeniden inşaat!

Bağcılar'da 2 yıl önce tamamlanan Çınar Olimpia Park Konutları sitesinde geçen aylarda başlayan inşaat, site sakinlerini ağaya kaldırdı



Bağcılar'da 2 yıl önce tamamlanan Çınar Olimpia Park Konutları sitesinde geçen aylarda başlayan inşaat, site sakinlerini ağaya kaldırdı. 33 parselin birleştirilmesiyle oluşan sitenin tam ortasında kalan 2 parselin sahipleri site tamamlandıktan sonra değerlenen arazilerini sattı.

Daha önce sorunlu parselin yeşil alan olarak düzenleneceğini söz veren belediye de araziye inşaat ruhsatı verdi. Site sakinleri ruhsatın iptali için idare mahkemesine başvurdu. Metar inşaat tarafından Bağcılar Fevziçakmak Mahallesi'nde inşa edilen siteye dahil edilemeyen 550 metrekarelik arazi ilk sahipleri tarafından sessiz sedasız satıldı. Bağcılar Belediyesi, Çınar Olimpia konutlarının inşaatı sırasında sorunlu parsel için aldırdığı "inşaat yapılamaz" kararını arazi el değiştirdikten sonra kaldırdı.

Neden 2 yıl beklendi

Sitenin tam ortasındaki parsel için hazırlanan projeyi onaylayıp inşaat ruhsatı verdi. 321 dairede yaklaşık 2 bin kişi arazinin satıldığını mayıs ayında inşaatın başlaması ile birlikte öğrendi. Site sakinleri kendilerine yeşil alan yapacağız sözü tutulmadığı için belediyeye ve Metar İnşaat'a başvurdular ancak sonuç alamadılar. Bunun üzerine sitede yaşayanlar toplanıp idare mahkemesine parsele verilen yapı ruhsatının ve işleme dayanak oluşturan 1/1000 ölçekli imar planının iptali için başvuruda bulundular. Kandırıldıklarını düşünen site sakinleri, evlerine tepki için, "Sahibinden satılık" ve "Kentsel dönüşüme evet rantsal dönüşüme hayır" yazılı afişler asarak geçen cumartesi günü de protesto gösterisi yaptılar.

Sorunlu parselin kamulaştırılması talebi ile belediyeye başvurduklarını belirten yurttaşlar araziyi satın almak için daire sahiplerinin anlaşmaya bile vardığını ancak bu girişimin sonuca ulaşamadığını söylüyorlar.

İnşaatın tabelasında yapının sahibi Orhan Aydoğdu, müteahhit Özgülden İnşaat olarak gözüküyor. Sorunlu parselin yeni sahibi ile bir sorunları olmadığını, mülkiyet hakkına saygı duyduklarını ifade eden site sakinleri "Belediye buraya nasıl ruhsat verir Metar İnşaat 33 parseli aldı da o iki parseli neden ve nasıl satın alamadı Sitenin satışı tamamlandıktan 2 yıl sonra arazinin satılması çok manidar" diyorlar.

Site içindeki inşaatta şu an 5 katlı bir yapı yükseliyor. İnşaat çalışmaları da gece gündüz sürüyor.
Gece yarılarına kadar devam eden gürültüden de rahatsız olan yurttaşlar, zabıtanın gürültü için tutanak bile tutmadığından şikayetçiler. "Site içinde ucube yükseliyor" diyen yurttaşla inşaatın durdurulmasını istiyorlar.
Cumhuriyet


Geri Dön