Dış Piyasalar

Çin’de mortgage boykotu büyüyor! İşte son dakika gelişmeleri!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son olarak ödemelerini alamayan tedarikçiler de emlak şirketlerini boykot etmeye başladı.Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çin'de mortgage kredisi alan kişilerin tamamlanmamış projeler sebebiyle borçlarını ödemeyi reddetmesinden sonra şimdi de sektöre tedarikte bulunan şirketler ödemelerini durduruyor

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çin'de mortgage kredisi alan kişilerin tamamlanmamış projeler sebebiyle borçlarını ödemeyi reddetmesinden sonra şimdi de sektöre tedarikte bulunan şirketler ödemelerini durduruyor.

Peki Çin'deki mortgage boykotunda son durum ne? İşte merak edilen son dakika detayları...

Sözcü'de yer alan habere göre, Çin'de tamamlanması geciken konut projelerine yatırım yapan Çinlilerin geçtiğimiz hafta mortgage ödemelerini gerçekleştirmeyerek,  boykot süreci başlatması ülkedeki konut sektöründe büyük bir paniğe sebep olmuştu. Söz konusu boykot Çin genelinde 80 şehirde en az 230 projeyi derinden etkiledi.

TEDARİKÇİLER DE KATILIYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, müşterilerin yapmış olduğu  boykota ödemelerini alamadığı gerekçesiyle konut firmalarına ürün sağlayan tedarikçi şirketler de katılım sağladı.

Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, tedarikçiler aralarında Evergrande’nin yer aldğı şirketlerden ödeme alamadıkları için kendi ödemelerini yapamamaktan şikayet ediyor. 

ÇİN YENİ ÖNLEMLER Mİ HAZIRLIYOR?

Aktarılan detaylara göre, Çin’deki yetkililer de, söz konusu protestoların yayılmasını durdurmak için yeni önlemler hazırlıyor. Bloomberg'in aktardığı son dakika bilgilerine göre, Çin, mağdur olan ev sahiplerinin ödemelerini ceza almaksızın geçici şekilde durdurmalarına izin vermeye hazırlanıyor.

Söz konusu bu plan yerel yönetimler ve bankaların da dahil olduğu geniş bir planın parçası şeklinde görülüyor.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir?