21 / 05 / 2024

Çin'de toplu konut bölgelerinde karantina sürecek!

Çin'de toplu konut bölgelerinde karantina sürecek!

Pekin Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çen Bei yaptığı açıklamada, şehirde toplu konut bölgelerine giriş çıkışların kontrol altında tutulmaya devam edeceğini söyledi.



Çin'in başkenti Pekin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle uygulanan acil durum düzeyinin düşürülmesiyle beraber şehre gelenlerin tabi olduğu 14 günlük zorunlu karantina, ülkenin salgın riskinin düşük olduğu bölgelerinden gelen kişiler için kaldırıldı.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre, Pekin Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çen Bei, gerçekleştirdiği basın toplantısında, başkentteki acil durum düzeyinin bugünden itibaren 1. seviyeden 2. seviyeye düşürüldüğünü belirtti. Şehirde son 13 günde yurt içi veya yurt dışı kaynaklı yeni vaka görülmemesi sebebiyle bu kararı aldıklarını belirten Çen, yeni acil durum düzeyi ile salgının ortaya çıktığı Hubey eyaleti ve ülkenin diğer yüksek ve orta riskli bölgeleri haricindeki yerlerden gelenlerin şehre girişinde zorunlu kılınan 14 günlük karantina uygulamasının kaldırıldığını dile getirdi. Çen, Pekin ile diğer şehirler arasındaki seyahat kısıtlamalarının da kaldırıldığını açıkladı.

Toplu konut bölgelerindeki karantina sürecek

Şehirde toplu konut bölgelerine giriş çıkışların kontrol altında tutulmaya devam edeceğini dile getiren Çen, buralara yalnızca yeşil sağlık kodu verilmiş kurye, kargocu, temizlikçi ve emlakçı gibi hizmet sağlayıcı personelin girmesine izin verileceğini belirtti. Sinemaların, karaoke barların ve spor salonlarının kapalı kalmayı sürdüreceğini dile getiren Çen, kütüphane, müze ve sanat galerilerinin ise ziyaretçi sayıları sınırlandırılarak yeniden hizmete açılacağını ve otellerin yeşil sağlık kodu verilen vatandaşları kabul edebileceğini söyledi.


Geri Dön