03 / 05 / 2024

Çin'deki bir emlak şirketi çalışanlarına 4 milyon lira tutarında pirim verdi!

Çin'deki bir emlak şirketi çalışanlarına 4 milyon lira tutarında pirim verdi!

Çin'deki bir emlak şirketinin patronu, 11 milyon Çin yuanı yani 4 milyon lira tutarındaki yıl sonu primlerini düzenlediği bir partiyle elden dağıttı. Çalışanlar, primleri çuvallara koyarak taşıyabildi...



Çin'deki bir emlak şirketinin patronu, 11 milyon Çin yuanı yani 4 milyon lira tutarındaki yıl sonu primlerini düzenlediği bir partiyle elden dağıttı. Çalışanlar, primleri çuvallara koyarak taşıyabildi.


Çin'in Henan eyaletinde bulunan Toucheng şehrinde, Şinzhi Real Estate Development adlı emlak şirketi, yüklü miktardaki yıl sonu primlerini, basının önünde elden dağıtınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. 11 milyon Çin yuanı, yani yaklaşık 4 milyon TL tutarındaki primi şov eşliğinde dağıtan patron Sun Hongjun'un bu yöntemi dünya basınının da ilgisini çekti. Dağıtılan paranın dışında çalışanlara LCD televizyon, tablet bilgisayar, beyaz eşya gibi hediyeler de verildi. 


ASIL PAY HİSSEDARLARIN ÇIKTI 

Uygulama, Çin'de emlak sektörüne olan ilgiyi de arttırdı. Fotoğrafları yayımlayan şirket yetkilileri işlerinin kısa sürede açıldığını bildirdi. Rakip firmalar ise bu hareketin reklam amaçlı olduğunu ve şirketin değerini arttırmak için böyle bir yola başvurduğunu iddia etti. 


ŞOVLAR EŞLİĞİNDE DAĞITTI 

Eşi benzeri görülmeyen yıl sonu ikramiyesini yorumlayan Çinlilerse, böylesine yüklü miktardaki bir paranın sadece çalışanlara dağıtıldığına inanmadı. Sosyal medya üzerinden oluşturulan baskı sonucunda emlak şirketinin yönetim kurulu başkanı Sun Hongjun çok geçmeden bir açıklamak zorunda kaldı ve primin çalışanlarından ziyade şirket hissedarlarına dağıtıldığını itiraf etti. Hongjun, bu etkinliği, hissedarların güvenini arttırmak ve şirketle hissedarlar arasında iyi bir bağ kurabilmek için yaptıklarını söyledi. Çeşitli eğlencelerin olduğu ve dansçıların da eşlik ettiği yıl sonu etkinliği adeta bir şenlik havasında geçti. Para ile şov yapmak isteyen iş adamı, prim dağıtımını görsel bir etkinliğe dönüştürdü. Zengin iş adamı 11 milyonluk tutarı masanın üstünde piramit oluşturarak sergiledi. Miktar fazla olunca parayı taşımak önemli bir sorun oldu. Hissedarların imdadına ise çuvallar yetişti. Paraları torbalara koyan çalışanların ellerine yüklü miktarda nakit geçtiği için yüzlerindeki gülümseme de objektiflere yansıdı. Daha önce bu prim dağıtma tekniğine Shadong bölgesinde yaşayan çay üreticileri başvurmuştu. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön