30 / 04 / 2024

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunlarının henüz sona ermediği ve hızla sorunların ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. 



Küresel yatırım şirketi KKR, Çin'in emlak sorunlarının muhtemelen sona ermediğini ve genel GSYH büyümesinin önemli ölçüde artması için sektörün sorunlarının hızlı şekilde ele alınması gerektiğine dikkat çekti. 

 

TEMELDE AŞIRI ŞİŞMİŞ BİR GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ VAR

KKR'nin Çin Baş Ekonomisti Changchun Hua, "Temelde aşırı şişmiş bir gayrimenkul sektörünün ele alınması gerekiyor - hem de hızlı bir şekilde" dedi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; KKR'nin küresel ve makro varlık tahsisi başkanı Henry H. McVey de, "İkinci olarak, tasarrufları yeniden aşağı çekmek için güven yeniden tesis edilmelidir" dedi ve bunun tüketicileri ve işletmeleri Çinli yetkililerin teşvik ettiği gibi daha yüksek kaliteli ürünlere geçmek için harcama yapmaya teşvik edeceğini belirtti.

KKR'nin küresel ve makro varlık tahsisi başkanı Henry H. McVey de, "İkinci olarak, tasarrufları yeniden aşağı çekmek için güven yeniden tesis edilmelidir" dedi ve bunun tüketicileri ve işletmeleri Çinli yetkililerin teşvik ettiği gibi daha yüksek kaliteli ürünlere geçmek için harcama yapmaya teşvik edeceğini belirtti.

 Çin deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

ÇİN'DEKİ KONUT PİYASASININ YARISI DÜZELTİLDİ

KKR raporunda, ABD, Japonya ve İspanya'daki konut düzeltmeleriyle yapılan karşılaştırmalara dayanarak, Çin'in "konut piyasası düzeltmesinin derinliği açısından henüz yarısının tamamlanmış olabileceği" belirtildi.

Raporda, "Temizlik döngüsünü tamamlamak için hem fiyat hem de hacim baskı altına girmelidir. Ancak bugüne kadar büyük ölçüde hacimde bir daralma yaşandı" denildi.

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Geri Dön