02 / 05 / 2024

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

New York Temyiz Mahkemesi, ABD eski başkanı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davası ile ilgili olarak çarptırıldığı toplamda 464 milyon dolarlık para cezasını 175 milyon dolara düşürdü ve söz konusu cezayı ödemesi için de 10 gün daha süre verdi.



New York Temyiz Mahkemesi dün ADB eski Başkanı Donald Trump'ın "sivil dolandırıcılık" (emlak sektöründe dolandırıcılık) davası kapsamında daha önce hükmedilmiş olan toplamda 454 milyon dolarlık cezanın 175 milyon dolarlık bölümünü 10 gün içerisinde ödemesi durumunda tahsilatı ertelemeyi kabul etti.

Euronews'te yer alan habere göre mahkemenin bu ön tahsilatı yapması durumunda söz konusu cezanın tamamı için tahsilat süresini durduracağı ve temyize gittiği esnada devletin eski başkanın mal varlığına el koymasını engelleyeceği kaydedildi.

Söz konusu Karar, ADB eski Başkanı Donald Trump emlak imparatorluğunu büyütürken serveti hakkında yalan söylediğine dair 16 Şubat tarihinde verilmiş olan kararı bozmak için mücadele ettiği eyaletin ara temyiz mahkemesi tarafından verildi.

ADB eski Başkanı Donald Trump'ın avukatları eyalet temyiz mahkemesine başvuru yaparak söz konusu tahsilatın durdurulmasını istemiş ve bir sigortacıya bu kadar büyük bir meblağ için tahvil imzalatmanın "pratikte imkansız" olduğunu öne sürmüştü.

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

DONALD TRUMP NE DEDİ?

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu davayı demokratların bir komplosu şeklinde nitelendiren ADB eski Başkanı Donald Trump, ABD Başkanlığı için 2024 seçim kampanyasının maddi kaynaklarını kurutmak amacıyla parasını almaya çalıştıklarını öne sürdü.

Donald Trump sahibi olduğu sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada "Zorlukla kazandığım paranın çoğunu Başkanlık yarışında kullanmayı planlamıştım. Bunu yapmamı istemiyorlar - SEÇİME MÜDAHALE!" şeklinde yazdı.

Ayrıca mülklerinden "'bebeklerim'" diye söz eden ADB eski Başkanı Donald Trump, onları satmaya zorlanma veya el konulduğunu görme fikrine öfkelendiğini de kaydetti.

Mal varlıklarına el konulması, bir kişinin sivil mahkeme cezasını ödeyecek parası olmadığında başvurulan yaygın bir yasal seçenek olarak belirtilirken ADB eski Başkanı Donald Trump'ın durumunda, Trump Tower'da bulunan çatı katı, uçağı, Wall Street ofis binası veya golf sahaları gibi mülklerin potansiyel hedefler arasında yer alabileceği kaydediliyor. 

 

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM'de, Tarım Kredi'de, THY'de, sinema, tiyatroda...

Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan emekli promosyonu için Mart 2024 müjdesi geldi! Bankalar hesaplara tam bu kadar yatıracak!

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!


Geri Dön