29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve rezerv alan konularına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman temasları çerçevesinde Gölbaşı Mitingi, Valilik ziyareti, Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinden sonra son olarak muhtarlar, STK'lar ve oda temsilcileriyle iftarda görüştü ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki, 6 Şubat 2023 tariinde yaşanan ve srın afeti ikiz depremlerde 680 bin ev ve 170 bin iş yerinin yıkıldığına dikkat çekerek, maddi zararın ise 104 milyar dolar olduğunun altını çizdi. 

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda Tapumuzu alıyorlar diyenler, şimdi rezerv alan ilan edin diyorlar!

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat 2023 felaketinin büyük bir millet olduğumuzu gösterdiğini ve asrın dayanışması haline geldiğini aktardı ve "O gece yarısı itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ayaktaydı, yol arkadaşları ayaktaydı. Ben de genel başkan yardımcısıydım. Tüm belediyelerimizi deprem bölgelerine yolladık. Arkadaşlarımız, gece gündüz demeyerek aylarca çalıştılar" diyerek, hizmet vermek istediklerini ve bu işleri yapmak istediklerini dile getidi. 

Adıyaman’da yaklaşık 40 bin hak sahibinin bulunduğuna dikkat çeken Bakan Mehmet Özhaseki, burada 45 bin civarında inşaata start verdiklerinin de altını çizdi. 

"Rezerv alan ilan ettiğimizde birileri, ‘Malımıza çöküyorlar, tapumuzu alıyorlar’ diyerek bağırıyorlardı. Şu an her taraftan, ‘Gelin burayı da rezerv alan ilan edin, ev yapın’ demeye başladılar" ifadelerini kullanan Özhaseki, yapınca da iyi yaptıklarını vurguladı. 

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda Tapumuzu alıyorlar diyenler, şimdi rezerv alan ilan edin diyorlar!

TOKİ’nin 22 senede 1 milyon 340 bin konut inşa ettiğinin de altını çizen Bakan Özhaseki, "Bir tanesi de depremde yıkılmadı. Sıva çatlağı bile yoktu. Şimdi de burada Emlak Konutu vasıtasıyla en lüks evleri yapmayı sürdürüyoruz" dedi ve köylerde de çelik karkastan evler yaptıklarını söyledi. 

Bakan Mehmet Özhaseki, 1000 şantiyede 110 bin kişilik orduyla arı gibi çalıştıklarının altını çizdi ve "4 bin 333 köyümüzde çelik karkastan evler inşa ediyoruz. Kardeşlerimizin hepsini evlerine huzurla oturtuncaya kadar biz çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm hak sahipleri ‘size hakkımız helal olsun’ deyinceye kadar buradayız. Buradaki hasarları da bir iki yıla kalmadan normale döndürecek ve yaraları da saracağız" açıklamasında bulundu. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?


 


Geri Dön