30 / 04 / 2024

Çin'den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Çin'den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Çin'de kongre sonrasında para birimi yuan değer kaybederken kamu bankalarının dolar satarak kura müdahale ettiğini açıkladı.



KAMU BANKALARI DOLAR SATTI

Reuters, tarafından yayımlanan haberde, Çin yuanı üzerinde aşağı yönlü baskı olduğu ve yurt içinde yuanın dolar karşısında Aralık 2007 yılı sonrasındaki en düşük seviyeye gerilediği sırada kamu bankalarının devreye girdiği ortaya çıktı. Başka bir kaynağa göre; ABD’nin erken işlem saatlerinde Çin kamu bankalarının dolar satışının yuanı yükselttiğini açıkladı. Diğer kaynak ise, yurt içi piyasadaki satışın günün ikinci yarısında geldiğini aktardı.

Çin den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Kaynaklar, Çin’in büyük bankalarının yurt içi birimlerinin yurt içi işlemlerde Londra ve New York işlem saatlerinde dolar satarak aktif olmasının alışılmadık bir durum olduğunu vurguladı. Müdahalenin sonrasında yurt dışı dolar/yuan kuru 7,3746’lık rekor seviyeden 7,3034’e düştü. Yurt içi kur ise 7,31’lik düşük seviyeden toparlandı ve 7,2949 seviyesinden yeni güne başladı.

Çin’in yeni yönetiminde Başkan Şi Cingping’e yakın isimlerin hafta sonu tamamlanan Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi’nde kilit görevlere atanması sonrası piyasalarda endişelerin artmasına neden olurken, yuan dolar karşısında değer kaybetti ve Çin borsaları da gerilemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön