29 / 04 / 2024

CIO 2010'da Akkök Holding ödül aldı!

CIO 2010'da Akkök Holding ödül aldı!

CIO 2010 Ödülleri sahiplerini buldu. Martta yayın hayatına başlayan CIO Türkiye dergisinin düzenlediği organizasyonda 16 CIO yöneticisi ödül aldı.



 CIO Türkiye dergisinin organizasyonunda 16 CIO yöneticisi ödül aldı.

CIO 2010 Ödülleri sahiplerini buldu. Martta yayın hayatına başlayan CIO Türkiye dergisinin düzenlediği organizasyonda 16 CIO yöneticisi ödül aldı. Ödüller; bilişim teknolojilerini en yenilikçi şekilde kullanarak kurumlara daha fazla karlılık sağlayan, rekabet gücünü artıran, iş akışlarını optimize etmeyi başaran ve müşteri ile ilişkileri artırabilen IT yöneticilerine verildi.

Geceden fotoğrafları görmek için tıklayın

Ödül töreninde Dünya şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Erdem Top, Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, IDG Almanya Yönetim Kurulu Üyesi Michael Beilfuss ve BTK Başkanı Tayfun Acarer konuşma yaptı. Erdem Top, CIO'ların son dönemde geldiği noktaya vurgu yaparak gelecekte CEO'ların CIO'lar arasından seçileceğini belirten Top, 'çok değil bundan 10 yıl önce kurumlarda CIO'lar değil, bilgi işlem uzmanları veya bilgisayarcılar vardı. Genelde mühendislik eğitimi almış bu kişilerin tek görevi kurumun var olan birkaç bilgisayarını çalışır vaziyette tutmaktı. şžimdi CIO'ların iş tanımlarını anlatmak bu kadar kolay değil' dedi.

Top, şirketlerin en değerli şeylerini yani bilgilerini CIO'lara teslim ettiğini ifade ederek, CIO'ların kurumlardaki kilit rolünü anlattı. Kurumlardaki CIO pozisyonunun önemi hakkında konuşan Top, CIO dergisinin bu anlamda öneminin daha da artığını vurgulayarak, 'IDG'nin yaklaşık 30 yıldır yayınladığı ve kurumlardaki IT liderlerne vizyon katan en güçlü yayındır. 2010 yılının Mart ayından beri Türkiye'de yayınlanmaya başlayan dergi, aynı misyon ile Türkiye'deki CIO'lara rehberlik etmektedir. Biz yayın ilkelerimizde çok önemli bir felsefe belirledik, o da 'meslektaşlarınızdan öğrenin ilkesi'. CIO'da her zaman bir veya birkaç meslektaşınızın başarısını, yanılgılarını ve kurumu için aldığı stratejik kararları okuyorsunuz' dedi. Top ayrıca, '40'a yakın ülkede verilen ödüllerin amacı başarı projelere imza atmış CIO'ları onurlandırmak. CIO Türkiye henüz 1. yılını doldurmamış olmasına rağmen böyle bir ödül düzenleyebiliyor. 2011'de sektörden de gelecek destekle daha emin adımlarla yoluna devam edeceğine inanıyorum' dedi.

CIO 2010 Ödülleri programının platin sponsoru olan Cisco Türkiye'nin Genel Müdürü Ümit Cinali yaptığı konuşmada IT sektörüyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 'Türkiye dünyanın en büyük 15. pazarı. Ancak geniş bant internet kullanımına baktığımızda 62. sıradayız. Ben bunu olumsuz bir tablo olarak görmüyorum Aksine bu tablo daha da yükselmek için önümüzde birçok fırsat olduğunu gösteriyor. Türkiye büyümek için insan altyapısını bilgi toplumuna uygun seviyelere çıkarmalarıyız. IT yatırımlarındaki yüzde 10'luk bir artış GSMH'ya yüzde 1.5'luk bir katkı yapıyor. Umudum IT sektörüne yapılan yatırımların artması Türkiye'nin kalkınmasının tabandan olmasıdır.'

IDG Almanya Yönetim Kurulu üyesi Michael Beilfuss yaptığı konuşmada CIO'ların gelecek dönemde çok daha değerli olacaklarını ve kurumların rekabette öne geçebilmeleri için CIO'nun vizyonuna ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Beilfuss ayrıca, 'Almanya'da önümüzdeki sene düzenlenecek olan CeBIT fuarında Türkiye partner ülke olarak belirlenmiştir. Farklı iş ortaklıkları geliştirmek ve yenilikleri görmek için hepinizi fuara davet ediyorum' dedi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer de son dönemde giderek büyüyen IT sektörüne ve CIO'ların artan sorumlulukları ile önemlerine değinerek, 'Son yıllarda gelişim sürecine baktığımızda IT'nin iletişime oranla daha çok geliştiğini gözlemliyoruz. ICT sektöründe çok ciddi gelişmeler oldu. Bugün sektörün hacmi 35 milyar dolara ulaştı. Ülkemizde bilgisayar sahipliği oranı 11 milyonu buldu, halen 9 milyon geniş bant internet abonesi var. 2002 yılında 3 bin adet geniş bant internet aboneliği bulunduğu dikkate alınırsa bu çok önemli bir değer. 2013 ve 2023 vizyonlarımızda çok ciddi hedeflerimiz var. Ve ben bu hedeflerin hiçbirini hayalÜ® olarak değerlendirmiyorum. çünkü günümüzde en hızlı büyüyen sektör IT sektörü ve bu konuda yapılacak bazı küçük düzenlemeler ile hedeflerimize ulaşmamız mümkün. Öncelikle yazılıma ek olarak hizmet ve servis sektörünün de Ar-Ge teşviklerinden yararlandırılması gerekiyor. Bunu son derece önemsiyoruz' şeklinde konuştu. şžirketlerde CFO'lar ve CIO'ların kesinlikle birbirinden ayrılması gerektiğini de kaydeden Acarer, 'Önemli bir sürecin içerisindeyiz. Özellikle CIO'ları bu süreçte önemleri çok daha belirleyici olacak.   Hizmet ve servislerin sektör içerisindeki payının büyümesinde de CIO'ların rolü önemli, bu sebeple CIO'lar vizyoner kimlikleri ile kurumun içerisinde farklı bir birim olarak daha verimli olacaklardır' dedi.

150 aday arasından seçildiler

40'a yakın ülkede yayınlanan CIO dergisi, 2010 Mart ayından bu yana Dünya şžirketler Grubu Dünya Aktüel A.şž. bünyesinde IDG lisansı ile yayınlanıyor. 10 bin IT yöneticisine ulaştırılan CIO'nun düzenlemiş olduğu 'CIO 2010 Ödülleri' programı Haziran ayında ve kısa sürede 150'nin üzerinde başvuru yapıldı. Ön eleme süreçlerinden sonra jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile ödül alacak kişi sayısı 16 olarak belirlendi. 13 Aralık'ta gerçekleştirilen ödül töreninde, Türkiye'nin önde gelen kurumlarında çalışan 16 CIO, ödüllerine kavuşmuş oldu. CIO 2010 ödüllerine; Abdi İbrahim İlaç CIO'su Hilmi Koçak, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CIO'su Semra Kandemir, Boydak Holding CIO'su Murat Baki Özaydın, Teknosa CIO'su Önder Kaplancık, Ayaydın Miroglio Group CIO'su şževket çelikkanat, Bank Asya CIO'su Ali Tuğlu, T.C. Sağlık Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Ünal Hülür, Memorial Sağlık Grubu CIO'su Yasin Keleş, Arkas Holding CIO'su Mert Oruz, Akkök Holding CIO'su Mehmet Hakan Korkmaz, Arena Bilgisayar CIO'su Alper Harput, Demir Sigorta CIO'su Gökmen İbişler, Otokar CIO'su Can Sevinç, Ulkar Holding CIO'su Ahmet Murat Mendi, Atiker Metal CIO'su Erkan Kılıç, TUSAşž CIO'su Gülsen Bayramusta ödüle layık görüldü.
Dünya


Geri Dön