02 / 05 / 2024

Citroen AMI'ye bu ay da zam yok! İşte Citroen AMI 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Citroen AMI'ye bu ay da zam yok! İşte Citroen AMI 4 Mart 2023 fiyat listesi...

 Citroen'in elektrikli modeli AMI'nin fiyatı 2023 Mart ayında da aynı kaldı. İşte değişmeyen fiyatlarıyla  Citroen AMI ve 4 Mart 2023 fiyat listesi...



Alınan son dakika kararı ile elektrikli otomobillerin vergilendirme limitlerinde değişikliğe gidildi.. Kararda elektrikli otomobillerdeki yüzde 10’luk ÖTV matrah limiti gücü 160 kW’ye kadar olan modeller için 700 bin TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye yükseltildi. Bu yeni karar sonrası elektrikli otomobil üreticileri yeni fiyat listelerini paylaşmaya başladı. Birçok elektrikli aracın fiyatında indirimler oldu. Fakat Citroen'in Ami modeline ise herhangi bir indirim gelmedi. Ami, 245 bin 900 TL’lik fiyatıyla karar öncesinde de yüzde 10’luk vergi diliminde yer alıyordu. Bu nedenle aracın fiyatı aynı kaldı. Ayrıca bu yeni düzenlemeyle birlikte bir çok otomobilde fiyat indirimi olsa da Citroen Ami hala en uygun elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

Citroen AMI ye bu ay da zam yok! İşte Citroen AMI 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Yeni nesil mobilite çözümü yüzde 100 elektrikli sürüş modu ile çevreye duyarlı Citroen AMI şehir içi için oldukça ideal araç olması yönüyle dikkat çekiyor. Şimdinin ve geleceğin şehir problemlerine yeni bir çözüm olabileceği söylenen AMI, Yüzde 100 elektrikli teknolojisi sayesinde konforlu ve tamamen sessiz bir sürüş sağlıyor.

Yüzde 100 Elektrikli AMI, boyutlarıyla da şehir içinde dahi park sorunu yaşamıyor. 2.41 metre uzunluğu, 1.39 metre genişliği ve 1.52 metre yüksekliği ile son derece az yer kaplayan AMI için bir park alanının yarısı kadar alan olması yeterli geliyor. Citroën AMI'nin 7.2 metre dönüş çapı şehir içindeki zorlu manevraları rahatlıkla yapabilmesine imkan tanıyor.

Bugünün ve yarının kent problemlerine cevap veren yeni bir mobilite çözümü ve yüzde 100 elektrikli teknolojisi ile Citroën AMI, dört tekerlekli motosiklet kategorisine giriyor ve bu aracı kullanmak için en az B1 sınıfı ehliyete sahip olmak yeterli oluyor. 16 yaşından itibaren B1 sınıfı ehliyeti bulunan herkes AMI’yi kullanabiliyor.

Peki Citroën AMI'nin teknik özellikleri neler? İşte Citroën AMI teknik özellikleri ve 4 Mart 2023 fiyat listesi...


Geri Dön