05 / 05 / 2024

Cizre Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapmak için 43 firma başvurdu!

Cizre Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapmak için 43 firma başvurdu!

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkam Süleyman Çağlı, Cizre-Nusaybin arasında bulunan OSB'de şu anda 2 fabrikanın faaliyete geçtiğini ve 43 fabrika kurulması içinde başvuru yapıldığını söyledi...



Şırnak Şerafettin Elçi Hava Limam'nın hizmete açılmasından sonra, 43 firma Cizre Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapmak için başvuru yaptı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkam Süleyman Çağlı, Cizre-Nusaybin arasında bulunan OSB'de şu anda 2 fabrikanın faaliyete geçtiğini ve 43 fabrika kurulması içinde başvuru yapıldığını söyledi. Cizre TSO'nun yüzde 85 oranında katılım payına sahip olduğu Organize Sanayi Bölgesindeki toplam yatırım alanının bin dönümden oluştuğunu ifade eden Çağlı, 500 dönümlük 1. etapta yatırım yapan firmaların başmda plastik boru imalatmm geldiğini belirtti.Çağlı, şunları söyBölgede 2013 yılı ortası itibarıyla 27 "Bölgemizde 2013 yılı ortası itibasanayi parselinde, 45 adet firma Üretim başvurusu üretim başvurusu yapıldı. 5 adet yapmıştır. 5 adet firmanın inşaatı de firmanın inşaatı devam etmekte olup devam etmekte sabit yatırımı 7 mil olup, sabit y°n liradır 2 firma yatırımı 7 milyon üretim aşamasında  olup sabit yatırım tulira tutarında, tan 2 milyon liradır.
Birçoğu yaptığı üretimde Orta Doğu ülkelerine çalışan firmalar olduğundan dolayı burası Türkiye'nin Irak, İran ve Suriye gibi komşu ülkelerinin dışa açılan resmi yüzü, olacaktır. Önceki yıllarda önemsenmeyen Organize Sanayi Bölgeleri bu dönemde verilen teşviklerle son 10 yıl içerisinde önem arz etmeye başladı ve özellikle son teşviklerle beraber organizelerin durumu daha da cazip hale geldi. Organizede altyapı hazır ve arsa fiyatları da uygundur. Böyle olunca da talep arttı ve şu anda boş yerimiz yok gibi. Organize Sanayi Bölgelerde sosyal alanda da yatırımlar yapılmalıdır. Cizre Organize Sanayi Bölgesi 1. etapta yatırım olarak doluluğunu tamamlamak üzere. Hal böyle olunca bundan sonraki dönemde sosyal projeleri aktive etme adına çalışmaları hızlandıracağız."


Hürses

Geri Dön