29 / 04 / 2024

CNR Emlak Fuarı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla açıldı!

 CNR Emlak Fuarı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla açıldı!

Sine Fuarcılık tarafından İstanbul'da düzenlenen "Emlak 2014 -Konut, İşyeri Satın alma, Kiralama ve Finansman Fuarı" ya da diğer adıyla "CNR Emlak Fuarı", Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla açıldı.



Fuarın açılış konuşmasını yapan Bakan Zeybekci son açıklanan büyüme rakamları üzerinde durarak şunları kaydetti:


"Yüzde 2,1'lik ikinci çeyrek büyüme rakamlarının, 2.09'u ihracattan geldi. Bu rakam Türkiye'nin iç ekonomisinin daraldığının bir göstergesidir. 3. ve 4'üncü çeyrekte iç piyasanın büyümeye katkısı pozitif olacak. Türkiye olarak eğer biz yüzde 5'in altında büyüme rakamları ile yolumuza devam edersek, bu bizim hedeflerimize aykırıdır. Türkiye olarak yüzde 5'in üzerinde büyümek zorundayız".


Bakan Zeybekci, konuşmasında ayrıca inşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine de işaret ederek; bu sektörün bugün Türkiye'nin dünyada parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Zeybekci, dünyanın en büyük 250 inşaat şirketinin 42'sinin Türkiye'den olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin bu rakamlarla dünyada Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu ve bunun önemli bir başarı addedilmesi gerektiğini vurguladı.


Zeybekci, sözlerini yabancıların Türkiye’den konut almasına ilişkin görüşlerini açıklayarak noktaladı ve  Mütekabiliyet Yasası ile konut sahibi olma konusunda dünya ile Türkiye arasındaki bütün engellerin kaldırıldığını ifade etti.



Yeni Olay Gazetesi 


Geri Dön