Ekonomi

Çocuğu olan anne babalar müjde! Devlet 300, 400 ve 600 TL dağıtılıyor! Şimdi başvurun PTT'den hemen alın!

Çocuk sahibi olan ailelere devletten büyük destek geldi. Devlet, durumu dar gelirli olan vatandaşlara çocuk başına para desteği sağlıyor. Peki, çocuk yardımı ödemeleri ne kadar, ödemelerden kimler faydalanabiliyor? İşte ayrıntılar...Devlet, çocuğu olan dar gelirli ailelere para desteği sağlıyor

Ailelere verilen devlet desteği ödemeleri son sürat devam ediyor. Devlet, çocuğu olan dar gelirli ailelere para desteği sağlıyor. Yardımlar ise ailenin çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar ise başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştiriyor. Peki ödemeler başladı mı? Destekten kimler faydalanacak? İşte detaylar...

 

Kamupersoneli'nin haberine göre, çocuğu olan ailelere destek ödemelerinin başladığı açıklandı. Devlet, ailenin çocuk sayısına göre ile 300, 400 ve 600 TL ödeme yapıyor. Ödemeler Aile Bakanlığı tarafından ilgili kişilerin adına PTT üzerinden yatırılıyor. T.C kimlik numarası ile PTT üzerinden paranızı hemen alabileceksiniz. Ödemeden faydalanmak için birtakım şartları taşımanız gerekiyor. Peki, çocuk parası koşulları neler? Kimler çocuk parası desteği için başvurabilir?

 

ÖDEMELER AİLELERE YAPILACAK

Çocuk yardımı olarak adlandırılan bu destek ailelere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen yardımlara başvuru yapmanıza gerek yok. Gerekli şartları taşıyanlara devlet ödemelerini direkt gerçekleştiriyor. Ödeme takviminizi e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

TOPLAM DA 1.300 TL ÖDEME YAPILIYOR

Yeni doğan çocuk yardımı için T.C kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru yapmanız gerekiyor. Öte yandan Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL ödeniyor.

ÇOCUK PARASI ALMA ŞARTLARI NELER?

Çocuk parası alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirme şartı bulunuyor. Ardından ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmaması gerekiyor. Dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ve ya Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

10 bin 25 bin değil TEB rekor promosyon miktarını şimdi açıkladı!

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmedim, duymadım demeyin!

Evde bakım maaşları hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Hemen zamlı evde bakım maaşlarına bakın!