Kent Haberleri

Çocuğu olan anne babalar müjde! Başvuran PTT'den 650 TL alacak! Hemen başvurun...

Çocuk sahibi olan ailelere devlettarafından verilen destek miktarı güncelledi. Devlet, durumu dar gelirli olan vatandaşlara çocuk başına para yardımı veriyor. Peki, çocuk yardımı ödemeleri ne kadar oldu, ödemelerden kimler faydalanabiliyor? İşte ayrıntılar...Devlet, çocuğu olan dar gelirli hanelere para desteği sağlıyor

Ailelere verilen devlet desteği ödemelerison sürat devam ediyor. Devlet, çocuğu olan dar gelirli hanelere para desteği sağlıyor. Yardımlar ise ailenin çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar ise başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştiriyor. 

Devlet, ailenin çocuk sayısına göre ile 350 TL, 450 TL, 550 TL ve 650 TL ödeme yapıyor. Ödemeler Aile Bakanlığı tarafından ilgili kişilerin adına PTT üzerinden yatırılıyor. T.C kimlik numarası ile PTT'den paranızı yattığı gün hemen alabileceksiniz. Fakat ödemeden faydalanmak için birtakım şartları taşımanız gerekiyor. Peki, çocuk parası almanın şartları neler? Kimler çocuk parası desteği alabilecek?

ÖDEMELER AİLELERE YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programından faydalanmak isteyen vatandaşların, E-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvurularını yapabildiğini anımsatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağının altını çizdi.

Çocuk parası desteği olarak adlandırılan bu yardım ihtiyacı olan ailelere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanan yardımlara başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen şartları taşıyan ailelere devlet ödemelerini direkt gerçekleştiriyor. Ödeme takviminizi e-devlet üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yapılacak desteğe yönelik konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini aydederek şu ifadeleri kullandı:

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını kaydederek, "Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL'si ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" dedi.

Öte yandan Türkiye Aile Desteğinden faydalanan haneleri Elektrik Tüketim Desteğinden de yararlandıracaklarının bilgisini paylaşan Bakan Yanık, "Programa başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanmasına dair tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda 1,2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (108 lira), 3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (144 lira), 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (180 lira) ve 5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (216 lira) sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yapı Kredi'den yüzde 50'ye varan kasko indiriminde son gün! Kaçırmayın..

Emekli promosyonunda son dakika şoku! Bankalar peş peşe açıkladı!