Ekonomi

Çocuğu olanlar 2 bin 337 liralık yardım parasını kaçırmasın! Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların 12 Eylül'de açılacağını bildirdi. Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken çocuklu ailelere devlet eli ile ne gibi yardımların yapıldığı büyük merak konusu. İşte detaylar…Yapılan açıklamaya göre;  SED yardımlarından faydalanmak isteyen velilerin başvurularını e - Devlet Kapısı üzerinden yapabileceği öğrenildi

Yeni eğitim dönemine girmek üzereyken çocukların her türlü haktan faydalanabilmesi ve ailelerin bu zaman dilimi içerisinde maddi açıdan sıkışmaması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ailelere müjdeli haberi duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre;  SED yardımlarından faydalanmak isteyen velilerin başvurularını e - Devlet Kapısı üzerinden yapabileceği öğrenildi.

Bunlar ile birlikte ödenecek yardım tutarının 2 bin 337 Türk Lirası olduğu açıklandı

BAKAN YANIK DUYURDU

Sosyal ve Ekonomi Destek hizmeti dahiline giren destek ödemelerinin yapılacağı Bakan Yanık tarafından bildirildi. Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklamada , "SED'den faydalanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi adı altında toplam olarak 328. 311. 460 Türk Lirası yatırdık" şeklinde konuşan Bakan Yanık, bu yardımdan yararlanan toplam 140 bin civarı aile olduğunu ve ortalama olarak yardım miktarının 2 Bin 337 Türk Lirası olduğunu ifade etti.

KİMLER SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden faydalanabilmek için koşullar;

Haklarında bakım tedbiri kararı alınarak sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar,

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını bitirmeleri sebebi ile sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ya da meslek edinme kursuna aynı zamanda eğitimlerine devam eden ya da bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri şekilde muhtaç duruma düşecek olan gençler,

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmek ile yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kişiler ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlar ile karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları.

SOSYAL VE EKONOMİ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine kişisel olarak, dilekçe ile ve e - Devlet aracılığı ile elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

 

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

A101’den Xiaomi Redmi 9C çılgınlığı! Aldın aldın! İndirimli fırsat kaçmaz! 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Samsung Galaxy A32'ye CarrefourSA'dan görülmemiş indirim! Elinizi çabuk tutun! 27 Ağustos 2022 fiyat listesi