03 / 05 / 2024

Çocuk odası dekorasyonunda son moda!

Çocuk odası dekorasyonunda son moda!

Çocuk odasını evin en özel mekanına dönüştürmeye, House Beautiful dergisi, verdiği ipuçları ile yardımcı oluyor



Miniklere renkli dünyalar sunun
Çocuğunuzun odasını, evinizin en özel mekanına dönüştürmeye ne dersiniz? House Beautiful dergisinin verdiği ipuçları sayesinde çocuklarınıza sıcak, davetkar ve esnek mekanlara sahip olmanın keyfini yaşatabilirsiniz

Çocuğunuzun odasını, renkli ve fonksiyonel bir şekilde döşemek isterseniz, aşağıdaki önerilere kulak verin...
* Bir çocuk odasının çekici olması için, mekan doğru planlanmalı, eğlenceli olmalı, kullanım kolaylığı sunmalı, renkler doğru seçilmeli, şahsi ihtiyaçlara cevap vermeli ve zaman içinde gelişmeye elverişli olmalı.
* Esasen çocukların ihtiyaçları için dört bölüm gerekir: Açık bir oyun alanı, puflar veya minderlerle tanımlı bir okuma köşesi ve gelecek yıllara da adapte edilebilecek bir çalışma masası, uyuma bölümü ve kendi özel bölgesi olarak tanımlanabilecek bir alan.

HOBİLERİNİ DÜŞÜNÜN
* Tasarıma başlamadan önce, çocuğunuzun günlük hayat ritmini oluşturan aktivitelerini, alışkanlıklarını ve hobilerini göz önünde bulundurun.
* Çocuk odalarını sıkıcılıktan uzaklaştırmanın yolu, kendilerini iyi hissedebilecekleri, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri kişisel mekanlar yaratmaktan geçer.
* Çocuğunuzun hayal gücünü geliştiren bir oda yaratın. Estetik detayları tamamen ona göre düzenleyin. Örneğin hayat dolu ve doğayı seven bir çocuk için, sarı, turuncu ve fıstık yeşili gibi aydınlık renkler kullanın; çiçek temalı bordür veya duvar steaker'ları ile duvarları süsleyin, aynı temada tekstiller ekleyin.
* Tasarım yaparken öncelikle odaların ışık analizini yapın. Geniş, havadar ve aydınlık odaları çocuklarınız için tercih edin.
* Kapı ile yatma, çalışma, pencere arasında bir trafik alanı şeması oluşturun ve burada sirkülasyonun ve pencere açılımının engellenmediğinden emin olun. Böylelikle odanızı yatma, çalışma ve oyun gibi alanlara bölmeniz de kolaylaşır.
* Yatak ve dolabı odanın en kuytu, çalışma ve oyun alanlarını ise doğal ışıktan maksimumda yararlanan aydınlık bölümlerinde çözümleyin.
* Genellikle bebek odalarının dinlendirici ve zarif olması tercih edilir. Yatağın üzerine takılacak bir cibinlik, hem uyku alanını tanımlı hale getirir hem de bebekte korunaklılık hissi yaratır.
Sabah

 


Geri Dön