16 / 05 / 2024

Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği kaç TL? 

Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği kaç TL? 

Çocuğu olan ailelere devlet tarafından sağlanan destek parasının tutarı güncellendi. Devlet, dar gelirli ailelere çocuk sayısına göre yarım parası veriyor. Peki, çocuk desteği 2022 tutarı ne kadar, kaç TL? Çocuk parası yardımını almanın şartları neler? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...



Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği kaç TL? 

ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yararlanmak isteyen hanelerin, E-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden başvurularını yapabileceklerini ifade ederek yeni ödemelerin Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağı kaydetti. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar ise başvurularını E-devlet üzerinden yapabiliyorlar.

Çocuk parası desteği olarak tanımlanan bu yardım ihtiyacı olan ailalere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan desteklere başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen şartları taşıyanlara devlet ödemelerini direkt veriyor. Ödeme takviminizi e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Söz konusu yapılacak yardıma yönelik konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programının çerçevesini genişlettiklerini belirterek önemli açıklamalarda bulundu. 

ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMESİ NE KADAR?

Bakan Yanık, sosyal destekten faydalanan ailenin çocuklarına yönelik ilave yardım sağlayacaklarını belirterek, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini kaydetti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" diyerek yeni ödeme rakamlarını duyurdu.

ÇOCUK YARDIMI 2022 PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulları; Aile yaşayan kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması.

Emekli promosyon kampanyaları güncellendi! İşte yeni rakamlar..

Elinde 1 dolarınız bile varsa acil bakın! Dolar kuru son dakika! Dolar yarından sonra bu kadar olacak


Geri Dön