30 / 04 / 2024

'Çocuklar ve Kentler Edirne' etkinliği için yaratıcı çocuklar Edirne’de buluşuyor!

'Çocuklar ve Kentler Edirne' etkinliği için yaratıcı çocuklar Edirne’de buluşuyor!

Yaratıcı Çocuklar Derneği’ nin 10. Yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesi' ndeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliği bu yıl Edirne’ de, Edirne Valiliği himayelerinde gerçekleşiyor...




Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin 10. Yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesindeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliği bu yıl Edirne’de, Edirne Valiliği himayelerinde gerçekleşiyor.


Etkinlik açılışında, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yaratıcı Çocuklar Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Dernek Üyeleri Esra Oflaz Güvenkaya, Nilüfer Bulut, Sevgi Aksoy gibi isimlerde katılıyor.

 

Edirne, İstanbul ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde, 14 Nisan -04 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinlik, çocuklar aracılığıyla kentler arasında bir köprü kurmak, farklı illerde yaşayan çocukları kaynaştırmak, onların hem birbirlerini, hem de farklı kentlerdeki kültürel değerleri tanımalarını sağlamak amacını taşıyor.


Etkinlik, 14-18 Nisan tarihleri arasında Edirne’deki öğrencileri kapsayan atölye çalışmaları ile başlıyor. Resim, heykel, karikatür, baskı, ebru, grafik, tasarım, müzik, yaratıcı drama gibi pek çok alanda öğrenciler sanatçı ve alanlarında uzman eğitimcilerle buluşuyor.


20 Nisan Pazar günü Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Sarayı Salonunda Açılışı yapılacak olan etkinlik, “Sultanların Şehri, Şehirlerin Sultanı; Edirne” isimli Sahne Gösterisi ile başlıyor.  Edirne’nin tarihçesini anlatan bu oyun “Çocuklar ve Kentler Edirne” etkinliği için kaleme alınmış. İzmir, İstanbul Gaziantep gibi farklı illerden gelen öğrencilerin katılımıyla sergilenecek bu gösteri içinde yine farklı illerdeki okulların katılımıyla oluşturulan Yaratıcı Çocuklar Derneği Karma Korosu Edirne’ye ait şarkı ve türkülerden oluşturulmuş bir repertuarı seslendirirken, sahne gösterisinde İstanbul, İzmir, Gaziantep  ve Edirne gibi farklı illerden katılan 20 okuldan 300 öğrenci görev alıyor.


Aynı gün öğleden sonra Edirne Güzel Sanatlar Lisesi Sergi Salonunda Samsung ve İFSAK işbirliğinde düzenlenen “Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi” Fotoğraf sergisi ve  Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda “Geçmişten Günümüze Edirne” konulu Plastik Sanatlar sergisi, Aydın Doğan Vakfı “Barış Karikatürleri” Sergisi, Yaratıcı Çocuklar Derneği “Barış” Konulu Karikatür Yarışması Sergisi ve “Geçmişten Günümüze Edirne” konulu Fotoğraf Sergilerinin açılışı yapılıyor.

23 Nisan günü Balkan ülkelerinden gelecek öğrencilerin de katılacağı kortejle sona erecek etkinlik süresince, şehrin önemli tarihi ve kültürel mekanlarında çeşitli sergiler açılacak, okullardan dinletiler, danslar ve folklor gösterileri sahnelenecek.

 


ÇOCUKLAR VE KENTLER ETKİNLİK PROGRAMI


14 - 18 Nisan 2014


Saat 10:00-15:00 Atölye Çalışmaları

Yer: Devecihan Kültür Merkezi


20 Nisan 2014


Saat 11:00  Etkinlik Açılışı ve Tiyatro Gösterisi “Sultanların Şehri, Şehirlerin Sultanı Edirne”

Yer: Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Sarayı


Saat 13:30  Samsung ve İFSAK işbirliğinde hazırlanan “Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi” Fotoğraf Sergisi Açılışı*


Yer: Edirne Güzel Sanatlar Lisesi


Saat 14:30 “Geçmişten Günümüze Edirne “ Plastik Sanatlar Sergisi Açılışı *

“Geçmişten Günümüze Edirne” Fotoğraf Sergisi Açılışı *

Aydın Doğan Vakfı “Barış Karikatürleri” Sergisi Açılışı *   

Yaratıcı Çocuklar Derneği “Barış” Konulu Karikatür Yarışması Sergisi *


Saat 15:00 Okullardan Dinletiler ve Dans Gösterisi

Yer: Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı


 21 Nisan 2014


Saat 11:00 “Mimar Sinan Eserleri” Konulu Fotoğraf Sergisi Açılışı *

 Yer: Devecihan Kültür Merkezi


Saat 14:30 “İlhan Koman” Anısına “Edirne’nin Sembolleri” Heykel Sergisi Açılışı *

 Yer: İstasyon Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi


22 Nisan 2014


Saat 11:00 “Dünya’da Sağlığa Yön Verenler” Sergisi Açılışı *


Saat 12:00 Müzik Dinletisi

Yer: Sultan II.Bayezid Kulliyesi Sağlık Müzesi 


23 Nisan 2014


Saat 10:00Kortej 

Dinletiler

Dans Gösterileri


* Sergi Süresi 20 Nisan - 04 Mayıs 2014


 


Geri Dön