Kent Haberleri

Çocuklu ailelere hükümetten dev müjde! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen bu kadar nakit alacak! 

Aile Destek Programına dahil edilen Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili son dakika detayları merak ediliyor. Çocuklu ailelere hükümetten dev müjde! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen bu kadar nakit alacak!  Çocuk parasından  yararlanan binlerce vatandaş, sosyal destek ödemesine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor

Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri asgari ücretin belli olmasından sonra sık sık araştırılmaya başlandı. Çocuk parasından  yararlanan binlerce vatandaş, sosyal destek ödemesine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 

Çocuğu olan vatandaşlara devlet tarafından 350 TL ile 650 TL arasınde değişen tutarlarda sosyal destek ödemesi yapılıyor. 

Devlet tarafından çocuğu olan vatandaşlara verilen yardım ödemelerine bu yıl zam gelmesi dört gözle bekleniyor. 

Çocuklu ailelere hükümetten dev müjde! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen bu kadar nakit alacak! 

2023 OCAK AYI DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI MI? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından çocuk parası ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık, konuya ilişkin açıklamasında, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarına dikkat çekti. 

ÇOCUK PARASI NASIL VE NEREDEN ALINIR? 

Çocuk destek bileşeni için başvuru yapan vatandaşlar, destek ödemelerini başvuru yaptıkları ayı izleyen bir sonraki ay alabiliyor. Hesaplara yatırılan çocuk parası PTT ATM'lerinden ya da PTT veznelerinden alınabiliyor. 

ÇOCUK YARDIMI PARASINI KİMLER ALABİLİYOR 2023? 

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulu kapsamında, hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünden düşük olması gerekiyor. 

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR? 

Çocuk destek parası kapsamında, hanede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350- 650 Türk Lirası arasında değişen tutarlarda destek ödemesi yapılıyor. 

Bakan Yanık, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamasında "Bu kapsamda bir iki çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelere 450 TL, dört çocuklu hanelere 550 lira, beş ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" şeklinde konuşmuştu. 

OCAK'TA ÇOCUK DESTEK PARASINA ZAM GELECEK Mİ? 

2023 yılına ilişkin yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından sosyal destek tutarlarına zam gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, çocuk parasına da zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. 

2023'te çocuk parası tutarına zam bilgisi henüz gelmedi.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş farklarında son dakika! Bu tarihi duyan emeklilerin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

Çiftçilere 3 yeni kredi müjdesi peş peşe duyuruldu! Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Gram altının 1.450 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın adeta ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!