Genel

çok Uluslu Projeler kongresi Swissotel'de gerçekleşecek!

İYDP tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan ‘Dinamikler Uluslararası Proje Yönetim Kongresi ’ 01-02 Nisan 2011 tarihleri arasında ‘çok Uluslu Projeler - Multinational Projects ’ konu başlığı ile Swissotel The Bosphorus, İstanbul ’da gerçekleşti

İstanbul Proje Yönetim Derneği (İYDP) tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan ‘Dinamikler Uluslararası Proje Yönetim Kongresi ' 01-02 Nisan 2011 tarihleri arasında ‘çok Uluslu Projeler - Multinational Projects ' konu başlığı ile Swissotel The Bosphorus, İstanbul 'da gerçekleştirilecek.

İPYD, proje yöneticiliğinin tüm disiplinlerde bir meslek olarak kabul görmesini sağlamak, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek ve yaygınlaştırmak, proje yönetiminde profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek, etik kuralların, mesleki standartların ve akreditasyon koşullarının geliştirilmesini ve korunmasını sağlamak amacıyla 18 Mart 1997 tarihinde yasal kuruluşunu tamamladı. Derneğin şu an inşaat ve taahhüt, telekom, bilişim, finans başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 480'den fazla üyesi bulunuyor.

Dinamikler, İstanbul Proje Yönetim Derneği 'nin her yıl düzenlediği Türkiye'deki ilk ve yegane proje yönetimi kongresi olarak geniş bir katılımcı kitlesine hitap ediyor. Amacı; proje yönetiminde profesyonellik ve kaliteyi, etik kurallar çerçevesinde, geniş ölçüde kabul görmüş dünya standartlarını baz alarak yükseltmek ve bu standartlar çerçevesinde çalışmaya ilgi duyan kişileri bir araya getirmek şeklinde tanımlanabilir.
 
Dinamikler 2011 kongresinin kesinleşmiş konuşmacıları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent AKIN, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Aş. Genel Müdürü Sayın Naci BAşžERDEM, Institute of Risk Management CEO 'su Sayın Steve Fowler, Schneider Genel Müdür Yardımcısı Sayın Göktuğ GÜR, Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Alpaslan ÖZLÜ 'ye ilave olarak yerli ve yabancı, alanında uzman konuşmacılar da bulunuyor.

‘çok Uluslu Projeler ' konferansı kapsamında farklı temalara sahip çok çeşitli çalıştaylar da düzenlenecek. Bu anlamda düzenlenecek çalıştaylardan ‘LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemi ' kapsamında; yeşil bina kavramına, yeşil bina sertifikasısın ne olduğuna, yeşil bina sertifikasının nasıl alındığına ve yararlarına değinilecek. çalıştay kapsamında ayrıca Türkiye 'de veya dünyada uygulanmış yeşil bina örnekleri incelenecek, bu anlamda sektörde beklenen gelişmeler aktarılacak.

Konferans kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer çalıştay ‘Risk Management In A Multi-Cultural Environment ' olacak. Söz konusu çalıştay kapsamında; proje risk yönetimi, çok kültürlü çevre tarafından yaratılan sorunlar ve bu çevrelerde risk yönetimi konuları ele alınacak.

Bir diğer çalıştay ‘Proje Yönetiminde İnsan İlişkilerini Psikolojik Boyutları ' olacak. Söz konusu çalıştayın temel amacı; “özelde proje yönetimindeki insan ilişkilerinin psikolojik dinamiklerini kavrayarak, bireyler ve kurumlar arasındaki profesyonel ilişkinin yürütülmesinde ihtiyaç duydukları etkili iletişim becerilerini ve olası çatışmaları yönetme kapasitelerini geliştirmeleri için ihtiyaç duydukları temel psikolojik bilgi ve becerileri edinmelerini sağlamak ” şeklinde tanımlanıyor.

Konferans kapsamında ‘İş Hayatında Kültürel Farklılıklar ' ve ‘Agile – çevik Proje Yönetimi ' adlı çalıştaylar da gerçekleştirilecek.
yapı.com