18 / 05 / 2024

Colani törpüsü ile daha soft mekanlar!

Colani törpüsü ile daha soft mekanlar!

Tasarımlarını biodinamik olarak nitelendiren, doğadan ve hız otomobillerinden esinlenen tasarımcı Luigi Colani, hayatın en sivri köşelerini törpüleyip daha soft mekanlar yaratıyor



Profesör Luigi Colani ismi ülkemizde daha çok Ferrari otomobillerinin tasarımcısı olarak bilinir. Dünyada organik bio-dizayn tasarımlarıyla nam salan tasarımcı bugüne kadar 5 binin üzerinde endüstriyel ve tüketici ürünü yarattı. 20'nci yüzyılın özgün tasarımcılarından Colani, altmış yıla yaklaşan kariyerinde tasarladığı ürünleri ile tasarım trendlerinin birçoğunu önceden belirleyen isim oldu.

HAYVAN FİGÜRLERİNİ KULLANIYOR
The Design Museum, Colani'nin çalışmalarını Luigi Colani-Doğanın Tercümesi adıyla sergiledi. Almanya'da doğan ve endüstriyel dizayn eğitimini de bu ülkede alan Colani, daha sonra Paris'e taşınarak aerodinamik eğitimi aldı. Doğanın keskin yanlarını yumuşatarak ortaya onlarca sanat eseri çıkaran tasarımcının eserlerinin özünde otomobiller yatıyor. Görmeye alışık olduğumuz klasik çizgileri kullanmayan tasarımcı, hayvan figürlerine hemen hemen her tasarımında kimi zaman detay kimi zaman da büyük bir sembol olarak yer veriyor.

SİVRİ KÖşžESİ OLMAYAN EV
Dizaynlarını 'Biyodinamik' olarak nitelendiren sanatçının ana esin kaynağı ise doğa. Geleceğin dizayn şeklinin resmini insanların kullandığı araçlara yansıtan sanatçı, ilk çalışmalarına 'havadan giden trenler' üzerine başladı ve uçaklarla devam etti. Tasarımcı Luigi Colani bir yatak odası, mutfak ve banyo içeren altı metrekarelik yer kaplayan bir ev yarattı. Evin en büyük özelliği tamamen yuvarlatılmış hatlara sahip olması, hiç keskin ve sivri köşeler içermemesi.

PINAR çELİK/Sabah Emlak


Geri Dön