12 / 05 / 2024

Corpus Sireo, REKA Gayrimenkul'ü satın aldı!

Corpus Sireo, REKA Gayrimenkul'ü satın aldı!

Bahadır İnşaat'ın yarısına sahip olduğu REKA Gayrimenkul'ün hisseleri, Corpus Sireo tarafından satın alındı



İnşaat sektörünün gizli devlerinden olan 75 yıllık Bahadır İnşaat'ın yüzde 50'sine sahip olduğu REKA Gayrimenkul'ün hisseleri, Almanya'nın en büyük gayrimenkul yatırım fonlarından olan Corpus Sireo tarafından satın alındı. REKÂ'nın hisselerinin tamamının devri önümüzdeki nisan ayında gerçekleşecek.
 
Türkiye'deki gayrimenkul potansiyeli, birçok yabancı gayrimenkul fonunun iştahını kabartıyor. Özellikle global krizin başladığı 2008 yılında bile bu fonların Türkiye'ye olan ilgisi devam etti. İşte, Türkiye'ye ilgi duyan bu türden fonlardan biri de Almanya'nın en büyük gayrimenkul yatırım fonlarından olan Corpus Sireo.

Corpus Sireo, Türk gayrimenkul pazarına Nisan 2008'de REKA Gayrimenkul Geliştirme Yatırım AŞ'nin yüzde 80 oranındaki hisseni satın alma yönünde bir ön anlaşma yaparak girdi. Şirket, şimdi de önümüzdeki nisan ayında REKA'nın hisselerinin tamamını satın almaya hazırlanıyor. Corpus Sireo'nun, REKA Gayrimenkul'ün hisselerini kaça satın aldığı yönünde şirket yetkilileri herhangi bir açıklama yapmıyor.

Öte yandan REKA Gayrimenkul, Ayşe Karthal ve Bahadır İnşaat'm patronu Cem Bahadır'ın yüzde 50'şer hissesi ile 2007 yılında kurulmuş bir şirket. REKA'nın gayrimenkul alanındaki en önemli projesi ise Bursa'nm Nilüfer ilçesinde yer alan ve AVM, ofis ve içinde Media Markt'ın faaliyet gösterdiği bir tekno marketten oluşan Nilpark. Önümüzdeki nisan ayında REKA'daki hisselerin yüzde 100'üne sahip olacak olan Corpus Sireo, böylece REKA'nın yatırımcısı olduğu Nilpark'ın da tamamına sahip olmuş olacak.

40 milyon liralık yatırım
REKA Gayrimenkul'ün Nilpark'ı geliştirmek, kiralamak ve daha sonra da hisselerinin bir kısmını yabancı gayrimenkul şirketlerine satmak için kurulduğuna işaret eden REKA Gayrimenkul Geliştirme Yatırım AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Karthal, REKA olarak mayıs veya haziran ayında İstanbul'da bir lojistik depo, ardından İzmir'de bir ticari proje planladıklarını söylüyor. Karthal, bu iki projenin toplam inşaat maliyetinin 35 milyon dolar olduğunu belirtiyor.

REKA Gayrimenkul'ün bir diğer ortağı olan Bahadır İnşaat, sektör tarafından çok iyi tanınan ancak kamuoyu önüne pek çıkmayan 75 yıllık bir şirket. Şirket, üçüncü kuşak tarafında yönetiliyor. Şirketin, bugüne kadar 10 binin üzerinde konutun inşasına imza attığını kaydedelim. Bahadır İnşaat anahtar teslim konut, sanayi yapıları, banka ve iş merkezleri, sağlık yapıları, oteller ve alışveriş merkezleri inşasına odaklanmış bir şirket.

Konut işine el attı
Bahadır İnşaat'ın yönetim koltuğunda üçüncü kuşağı temsilen Cem Bahadır oturuyor. Elektrik mühendisi olan Cem Bahadır, işleri, babası ve amcasından 2000 yılında devralmış. Bahadır İnşaat, bu yıl içerisinde İstanbul'da iki ayrı konut projesine başlamayı Bahadır İnşaat, AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bahadır, yeni başlayacakları bu iki proje hakkında, "Bunlardan birisi rezidans, diğeri ise toplu konut olacak. Bu iki projede minimum 500 konut yapmayı planlıyoruz. Şu anda proje için İstanbul'un muhtelif yerlerinde arsa arıyoruz " diyor.

Okhan Şentürk/Ekonomist

 


Geri Dön