30 / 04 / 2024

Çoruh atık su arıtma tesisinin yüzde 80'i tamamlandı!

Çoruh atık su arıtma tesisinin yüzde 80'i tamamlandı!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığını ve bir hafta içerisinde ise mekanik kısmına başlanılacağını dile getirdi.



Bayburt'ta birçok mahallede eş zamanlı olarak kanalizasyon çalışmaları sürerken bir taraftan da Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı son sürat devam ediyor. Haziran ayında İspir yolu üzeri Boğazlar mevkiinde 26 dönüm arazi üzerinde temelleri atılan tesisin çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Mete Memiş, Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 80 tamamlandığını ve bir hafta içerisinde ise mekanik kısmına başlanılacağını söyledi. 


KANALİZASYON NEHİRE KARIŞMAYACAK


 İnşaat çalışmalarının istenilen seviyede ilerlediğini ve 24 Kasımda faaliyete geçmesi ile birlikte Çoruh'un tertemiz akacağını kaydeden Belediye Başkanı Memiş, "Bu biyolojik arıtma tesisi ile birlikte Çoruh'umuz tertemiz akacaktır. Çoruh'umuza şehir içerisinde kanalizasyon karışmayacaktır. Kanalizasyon buradan arıtılacak ve artık Çoruh'ta pislik olmayacak, Çoruh'umuz kokmayacak, Çoruh'umuz tertemiz olacak. 24 Kasım itibariyle de bu işletme hizmete açılmış olacaktır" dedi. 


Milat 


Geri Dön