26 / 07 / 2024

Çoruh Park 2015 yazına yetişecek mi?

Çoruh Park 2015 yazına yetişecek mi?

DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Çoruh Park İkmal ihalesinin 27 Ağustos 2014 tarihinde yapıldığını söyleyerek ikmal inşaatına en kısa sürede başlayıp gelecek yıl yaz sonu itibariyle açılacağını belirtti...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Daha önce siyasilerde 2013 Yılının sonunda tamamlanacağı söylen ancak 2014 yılı sonu itibariyle yarısı ancak yapılan Çoruh Park Projesi için DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan son il koordinasyon toplantısında Çoruh Park İkmal ihalesinin 27 Ağustos 2014 tarihinde yapıldığını söyleyerek ikmal inşaatına en kısa sürede başlayıp gelecek yıl yaz sonu itibariyle bu parkı hizmete açmayı planladıklarını söyledi. 

İlimiz için oldukça önemli projelerden biri olan Çoruhpark bir diğer ismiyle Kentpark projesi üç vali eskitti fakat tamamlanamadı. 


Deriner barajı yol şevlerinde rekreasyonel alanları ile Çoruh nehri kıyı düzenlenmesi peyzaj projelerinin hazırlanması (Kentpark) projesinden ses seda yok. 2011 yılında yatırım programına alınan ve özelikle dönemin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun büyük uğraşlar verdiği hatta bu proje "benim çocuğum" dediği Kentpark Projesinde yaklaşık bir yıldır çalışma yok. 2012 yılında kazma vurulan projeyi, KAZOVA İnşaat Sanayi Ticaret ve Turizm A.Ş. aldı. Fakat işin yüzde 95'lik bir kısmını ise ilimizin önemli inşaat firmalarından olan İrmişler ve İrmiş İnşaat ortaklığıyla yapılacaktı. Bir dönem sıkı bir çalışma içine giren şirket projeyi tamamlayamadı. O dönem özellikle siyasilerin büyük sükse yaptıkları proje yaklaşık bir yıldır durmuş konumda. Çoruh Üniversitesi Çayağzı Mahallesi (Korzul) eski Lif Levha Fabrikası sahasının karşısında yapılan "Çonjh Park" şehrin en önemli yeri olan kent girişine güzellik, zarafet katacak. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 26. DSİ Bölge Müdürlüğü Deriner Barajı Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan Çoruh Park'ın sözleşmeli bedeli yaklaşık 15 milyon TL olup 500 günlük bir çalışma sonrasında teslim edilecek alanda birçok soysal kültürel ve sportif tesisler bulunacaktı. Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'ndan sonra göreve gelen Necmettin Kalkan'da projenin peşini bırakmamıştı. ÇORUHPARK projesi için dönem valileri ve siyasileri 2013'ün sonlarına doğru açılışa hazır hale geleceğini ifade etmiştiler. Nitekim 2014'ün sonlarında olduğumuz bu günlerde projenin yarısı tamamlanmamış durumda. Artvin halkının akıbetini merakla beklediği projenin, son durumu için yetkililerin bir an önce açıklama yapması bekleniyor. 


Özellikle gerek yerel halkın gerekse de il dışından gelen insanların boş zamanlarını değerlendirecek, içerisinde sosyal aktivitelerin yer aldığı alanların olmaması Artvin'de yaşayan ve Artvin'e gelen herkesin ortak sorunu olmuştu. İşte bu projenin hayata geçmesi ile birlikte Artvin halkı nefes alabilecek, boş vakitlerini geçirebilecek bir alana kavuşmuş olacak. 


Artvin Halkı şimdi DSİ Bölge Müdürünün 2015'in Yaz Mevsimi Sonuna doğru açmayı planlıyoruz sözünün takipçisi olacak. Kentpark Projesi Nedir Projemiz ana hatlarıyla sosyal yapılar ve peyzaj düzenleme çalışmaları olarak iki kısımdan oluşmakta. Sosyal yapılar 5 bin metre kare, peyzaj ve sosyal projelerin toplam alanı ise 250 bin metre kare. Sosyal tesisler kapsamında 2 adet restaurant, 2 adet kafeterya, 2 adet büfe, 1 adet su oyun platformu, balık tutma konsolları, 1 adet serbest oyun platformu, 4 adet lavabo ve tuvalet, 4 adet danışma bürosu, 1 adet seyir terası, 1 adet asma köprü, yöresel mimari maket alanı, bisiklet yolu, 4 ayrı noktada çocuk oyun parkı, açık hava spor alanı, yaya ve araba yolu, özürlü asansör sitemi, merpen, bay bayan mescit, şadırvan, serbest piknik alanı, su depoları merkezi, tenis, basketbol, voleybol, futbol sahaları, yeterli sayıda çeşme ve çöp konteynırları planlanmıştı. 


Dost Artvin


Geri Dön