03 / 05 / 2024

Çorum Kent Meydanı 2017'de tamamlanacak!

Çorum Kent Meydanı 2017'de tamamlanacak!

Çorum Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında Vilayet Meydanı için imzalar atıldı. Belediye Başkaaffer Külcü, Valilik karşısında bulunan Tekel Binası ve Özel İdare binası yerine yapılacak olan meydanın 2017'nin baharında tamamlanacağını söyledi.



Çorum Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında Vilayet Meydanı için imzalar atıldı. Belediye Başkaaffer Külcü, Valilik karşısında bulunan Tekel Binası ve Özel İdare binası yerine yapılacak olan meydanın 2017'nin baharında tamamlanacağını belirterek, Çorum'un 20 bin metrekarelik yeni bir meydana kavuşacağını söyledi. 


Meydan çalışmalarının dışında kültür merkezleri, terminal, kentsel dönüşüm çalışması, parklar, yollar bunların hepsinin bu şehirde yeni bir değişimin dönüşümün işareti olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, bunları yaparken bir tek gayelerinin olduğunu bu gayenin de sonraki nesillere daha yaşanabilir bir Çorum bırakmak olduğunu ifade etti. 


ÇORUM'A ÜÇ MEYDAN 


Başkan Külcü, Çorum'un üç yeni meydana kavuşacağını belirterek, birincisinin Vilayet Meydanı, ikincisinin Akşemseddin Camiinin batısında yapılacak olan meydan ve üçüncüsünün de Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Hayvan Pazarı olarak kullanılan belediyeye ait yer yani yeni belediye hizmet binası önünü olacağını söyledi. 


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, enkaz ve kira bedelinin tamamı olan 1 milyon 154 bin liralık makbuzu il Özel idaresi Genel Sekreten Ömer Arslan a takdim etti Meydan için imzalar atıldı Çorum Belediyesi ile il özel idaresi arasında Vilayet Meydanı için imzalar atıldı. Dün Turgut Özal iş Merkezi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlenerek Çorum'un yeni meydanı hakkında bilgi verildi. 


Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu. AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, il özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan. İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Karaca. Belediye Başkan Yardımcılan Alper Zahir.AK Parti il Başkanı Rumi Bekiroğlu. AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yaşar Anaç, il Genel Meclis Üyeleri Erhan Akar. Mustafa Alagöz, Merkez ilçe Başkan Yardımcıları Ayhan Boyraz. Yasin Özübek, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, il ve ilçe yöneticileri katıldı. 


Toplantıda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün Valilik karşısına yapılacak olan yeni meydan projesi ile ilgili bilgiler vermesinin ardından. AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu. AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı, il Özel idaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan. il Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Karaca birer konuşma yaptı. 


Daha sonra Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve il Özel İdaresi Genel Sekreten Ömer Arslan meydan için protokol imzaladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü imzaların atılmasının ardından 5 taksit ile ödenmesi gereken enkaz ve kira bedelinin tamamı olan 1 milyon 154 bin liranın ödendiğini gösteren makbuzu il Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan'a takdim etti. 


USLU: ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAYA MECBURUZ 


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salım Uslu.Sağlık Bakanlığının meselesinin kimsenin kişisel meseli olmadığını. 

Sağlık Müdürlüğünün mutlaka taşınması gerektiğini belirterek. Ankara'dan planlanan işlerin şehir ile uyum göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Şehirlerin insana hayat verdiğini şehir kültürünün mutlaka oluşturulması gerektiğini dile getiren Uslu. insanın şehir ile mutlaka büÇorum'un yeni meydanı için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve il Özel İdaresi Genel Sekreten Ömer Arslan protokol imzaladı tünleştırılmesı gerektiğini söyledi. Belediye hizmetlerinin temelinde insan unsurunun bulunduğunu kaydeden Uslu. "Türkiye'de dört ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıranlar Çorum'da ucube bina olarak bilinen Kültür Sitesı'nın yıkılıp yerine yapılan park ve ağaçlandırma için yapılan hizmetten takdir edilmedi. Bu iltifatı esirgemiş olduk. Şehirleri ülkelerin kültürel akciğeri olarak görüyoruz' dedi. 


BAĞCI: ÇORUM KÜÇÜLEN DEĞİL BÜYÜYEN BİR OLMAYI BAŞARACAK 


AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çorum'un estetik bir şehir hüviyetine kavuşacağının altını çizerek, üniversitesi, sanayi turizm şehri olan Çorum'un hep beraber marka bir şehri ortaya koçağını ifade etti. Çorum'un yeni bir şehre doğru gittiğini ve şimdiden yapılaşmasını ön görmek gerektiğini dile getiren Bağcı. Çorum'un 2Q23'te en yaşanabilir. en huzurlu illerden bin küçülen değil büyüyen bir il olmayı başaracağını söyledi.

 

ARSLAN: ÇORUM'UN MARKA DEĞERİNE DEĞER KATILACAK 


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan. yeni meydanların Çorum'un değerine değer katacağını prestijini artıracağını ifade ederek, meydanların hayırlı olmasını dilediğini söyledi. 


il Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Karaca, ise Çorum'a kazandırılacak olan ve Çorum'u güzelleştirecek olan meydan projelerine katkıları olanlara teşekkür ettiğini vurguladı. 


Kent Haber


Geri Dön