28 / 04 / 2024

Çorum Sosyal Konut projesi için ilk adım atıldı!

Çorum Sosyal Konut projesi için ilk adım atıldı!

Belediye, Sosyal Konutlarda ilk adımı attı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart yerel seçimleri Öncesi yapmayı taahhüt ettiği projelerden birisi olan Sosyal Konut yapımı için çalışmalarına hız kazandırdı




Belediye, Sosyal Konutlarda ilk adımı atlı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart yerel seçimleri Öncesi yapmayı taahhüt ettiği projelerden birisi olan Sosyal Konut yapımı için çalışmalarına hız kazandırdı. TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salım Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü. Sosyal Konutlann yapılmasının düşünüldüğü yer İçin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Görüşmede söz konusu yerin Çoıum Belediyesi'ne devredilmesi için Bakan Yılmaz, bürokratlanna gerekli çalışmalann yapılması için talimat verdi. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcıı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptıkları görüşmenin cok olumlu geçtlgini söyledi. 87 dönüm alanın üzerinde kurulu kışlanın Çorum Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte Belediyeye ait 150 dönümlük arsayla bu alanın birleştirileceğini ve 237 dönüm alan üzerinde sosyal konutlar inşa edeceklerini ifade etti. 

Öncelikli olarak sosyal konutlarla dar getirtilen de ev sahibi yapmak istediklerini kaydeden Külcü. "Dar gelirli vatandaşlarımızı, kâr amacı gütmeksizln sadece maliyetler üzerinden ev sahibi yapacağız. Bu çalışmamızla birlikte alt gelir seviyesine sahip insanlarımız da İnşallah ev sahibi olacaklar" dedi. 

Kışla yennin Çorum Belediyesine devredilmesiyle ilgili çalışmalann 1 yıla yakın zamandır devam ettiğini fer-; ve Milli Savunma Bakanfnı bu konu İle ilgili bir kez daha ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Külcü. "Milletvekilimiz, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte Bakanımız İsmet Yılmaz'la yaptığımız görüşmede 87 dönümlük verin Belediyeye devn konusunda talepte bulunduk. Sayın Bakanımız da kışlanın yerinin TOKİ'ye devredildiğini. atış alanının da Belediyeye verilebileceğine dair görüş bildirdiler. Daha önce olumsuz görüş bildiren Garnizon Komutanlığının olumlu görüş bildirmesini sağlamak için Çorum Belediyesi, anş alanı olarak tahsisli yerin Belediyeye devrini sağlayabilmek İçin Sıklık BÖlgesl'nde imar düzenlemesi yaparak 233 dönüm alanı atış alanı olarak işaretlemişti" şeklinde kaydetti. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmanın tamamlanması ile birlikte hem sosyal konut projesi hem üniversitenin güney kampüsü hem de daha büyük ve şehir dışında bir atış alanının sağlanmış olacağının altını çizdi. 



Çorum Tek Yıldız


Geri Dön