02 / 05 / 2024

Çorum'a "Sıklık Tabiat Parkı" yapılıyor

Çorum'a

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Sıklık Boğazı mevkisindeki 690 dönümlük alanın "Sıklık Tabiat Parkı" olarak tescillendi



Çorum Valisi Mustafa Toprak, kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Sıklık Boğazı mevkisindeki 690 dönümlük alanın "Sıklık Tabiat Parkı" olarak tescillendiğini bildirdi. Toprak, beraberinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çevre ve Orman İl Müdürü Ziya Çöpür, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Keleş ve Milli Parklar Şube Müdürü Mahmut Temel ile birlikte tabiat parkına dönüştürülecek olan Samsun yolu üzerindeki Sıklık boğazında incelemelerde bulundu.

Sıklık'a yapılacak olan tabiat parkının 690 dönüm alanı kapsadığını ifade eden Vali Toprak, alanın "Sıklık Tabiat Parkı" adı altında tescil edildiğini söyledi. Bu alanın bir kısmının halen mesire yeri olarak kullanıldığını kaydeden Vali Toprak, öncelikle tabiat parkı yapılacak alanın tüm iç yol şebekesinin kurulduğunu, sahaya 1 adet tuvalet ve 2 adet foseptik yapıldığını vurguladı.

Saha içine yaklaşık 50 dönüm botanik bahçesinin teraslarının yapıldığını ve harita çalışmalarına başlandığını anlatan Vali Toprak şunları söyledi:

"Tabiat Parkı bittiğinde içerisinde halkımızın ilimizde yetişen tüm bitki türlerini görebilecekleri bir botanik bahçesi bulunacak. Geyik, karaca, ceylan ve başka hayvan türlerinin yaşadığı bir yaban hayatı alanı, çok ferah
piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, manzara seyir terasları, kamelyalar, spor tesisleri, büfeler, kır lokantası gibi pek çok tesis yer alacak. Park, Çorum halkının nefes alacağı bir doğa parçası olacak."
Valilik olarak projeye her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Vali Toprak, "Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığımızdan alanla ilgili ödeneğin sözü alınmış olup, planlama aşamasına müteakip ihalesi yapılacak. Tabiat parkının 2010 yılı içerisinde açılışı planlanıyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön