02 / 05 / 2024

Çorum'da 'ayakkabı köyü' kurulacak!

Çorum'da 'ayakkabı köyü' kurulacak!

Ayakkabıcılar Derneği (AYAD) ve Hangar Ayakkabı tarafından teşvik kapsamındaki Çorum'da kurulacak Türkiye'nin ilk "Ayakkabı Köyü" için 13 Nisan'da protokol imzalanacağı bildirildi



Vali Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırım için Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaklaşık 130 bin metre karelik bir alan tahsis edildiğini söyledi.

AYAD ve Hangar firması tarafından bu yıl içinde ilk olarak 8 bin metre kare kapalı alana sahip bir tesis inşa edileceğini belirten Toprak, toplamda 63 bin metre karelik kapalı alana sahip entegre tesisin 2015 yılına kadar bölüm bölüm tamamlanacağını aktardı.

Tedarikçi firmalarında yapılacak olan tesis içinde yer alacağının planlandığını ifade eden Toprak, şunları kaydetti: "Fabrikanın bu yıl içinde 500 işçi ile ilk üretime geçmesi bekleniyor. Firma yetkilileri 6 yıl içinde 7 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söylüyor. 3 bin 500'ün üzerinde işçiyi istihdam etmeyi taahhüt ettikleri için arsa bedelsiz olarak verildi. Bedelsiz arsa 1 Eylül 2010 tarihine kadar tüm yatırımcılar için geçerlidir. Bu sene 500 kişiyi istihdam etmeleri önemli. Eylül ayında üretime geçmeyi düşünüyorlar. Firma Çorum'dan Karadeniz'e ve İç Anadolu Bölgesine açılmayı hedefliyor. Böyle bir yatırım Çorum'da istihdamın artırılması adına çok önemli"

Yapılacak yatırımın Hükümetin teşvik tedbirlerinin Anadolu'ya yayılmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Vali Toprak, Çorum'un 3. teşvik bölgesinde yer aldığını ve bu bölge içinde ayakkabıcılığın teşvik edildiğini hatırlattı. Toprak, "Firma yetkilileri bölgedeki diğer illeri de incelediler. OSB'nin altyapısının hazır olması ve her türlü yatırıma cevap verebilecek nitelikte bulunması nedeniyle Çorum'u tercih ettiler" şeklinde konuştu.

Tamamı 5 yıl içinde bitecek olan "Ayakkabı Köyü" için 13 Nisan Salı günü arsa tahsis sözleşmesi imzalanacağını bildiren Toprak, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılacak olan imza törenine kendisiyle birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile AYAD ve Hangar Ayakkabı yetkililerinin katılacağını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön