29 / 04 / 2024

Çorum'da istinat duvarı isyanı!

Çorum'da istinat duvarı isyanı!

Çorum'da bir binanın istinat duvarının yıkılması, apartman sakinlerini isyan ettirdi. Duvarın yıkılmaya başlaması nedeniyle bina sakinleri büyük bir tedirginlik yaşıyor.



Çorum'da bir binanın istinat duvarının yıkılması, apartman sakinlerini isyan ettirdi. 

Apartman sakinleri, ne müteahhidin, ne de belediyenin konuyla ilgilenmediğini belirterek, ilkel yöntemlerle tedbir almaya çalışıyor. 


Bahçelievler Mahallesi ipeklievler 29. Sokak No:4 adresinde bir binanın istinat duvarı son bir haftadır çökme ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Duvarın yıkılmaya başlaması nedeniyle bina sakinleri büyük bir tedirginlik yaşıyor. 


Konuyla ilgili bilgi veren bina sakinlerinden Hasan Aydoğdu. 2011 yılında kullanım izni alınan ve henüz 4 yıllık bir geçmişi bulunan binanın istinat duvarının yıkıldığını, duvarın tamamen yıkılmaması için geçici tedbirler aldıklarını belirterek. 'Belediyede müracaat etmediğim binm kalmadı. Belediye'de adeta girip sorunumu anlatmadığım oda yok. Buna rağmen bir yetkili çıkıp da sorunumuzla ilgilenmiyor. Ne belediye, ne de müteahhit olaya karışmıyor. 


Bizler de ne yapacağımızı şaşırdık. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Duvar tamamen yıkılırsa, herhangi bir can kaybı olursa bunun sorumlusu kim olacak? Niçin önlem alınmıyor?' dedi. 


Hasan Aydoğdu. binanın yapıldığı yıllarda yapı denetim faaliyetlerinin bugünkü gibi sağlıklı olmadığını, binanın istinat duvarının yıkılmasıyla tedirginlik içinde kaldıklarını dile getirerek. yetkililerin olayla ilgili gerekeni yapmasını istedi. 

Çorum'da bir binanın istinat duvarının yıkılması, apartman sakinlerini isyan ettirdi.


Kent Haber Çorum


Geri Dön