02 / 05 / 2024

Erzurum'da istinat duvarı çöktü!

Erzurum'da istinat duvarı çöktü!

Sağanak nedeniyle bir binanın istinat duvarının çökmesi soncu bazı evleri su bastı, Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, göçük altında kalan olup olmadığını kontrol etti.




Erzurum kent merkezinde etkili olan sağanak sırasında bir binanın istinat duvarının çökmesi sonucu bazı evleri su bastı.


Kayak Yolu Üçüncü Kümeevleri Mahallesi'nde, sağanak sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Göçük sırasında sel suları binanın içindeki bazı evlerin su altında kalmasına yol açtı.


Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, göçük altında kalan olup olmadığını kontrol etmek amacıyla arama-kurtarma köpeklerinin yardımıyla arama yaptı. Göçük altında kimsenin bulunmadığının anlaşılması üzerine ekipler, evlerden suyu tahliye etti.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü İskender Özdemir, olay yerinde yaptığı açıklamada, aşırı su birikmesi sonucu meydana gelen toprak kayması sonucu istinat duvarının çöktüğünü, olay sırasında apartmanın önünde oynayan çocukların göçük altında kalmamasının sevindirici olduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön