02 / 05 / 2024

Cosentino, Dekton için EPD sertifikası aldı!

Cosentino, Dekton için EPD sertifikası aldı!

Dekton, International EPD Sistemi tarafından verilen Çevre Dostu Ürün belgesini almaya hak kazandı. Belge, Dekton’un uzun ömürlü, dayanıklı ve çevre dostu hammaddeden üretildiğini gösteriyor



Yenilikçi mimari ve tasarım yüzeylerinin üretimi ve dağıtımında global bir lider olan Cosentino Group, ürünün ömrü süresince çevre üzerindeki etkisinin analiz edilmesi sonrasında ultrakompakt yüzey ürünü Dekton için Çevre Dostu Ürün (EPD) sertifikası aldı. Global anlamda saygın bir kuruluş olan International EDP Sistemi tarafından verilen sertifika, Cosentino Group’un sürdürülebilirlik, verimlilik ve doğaya saygı esaslı çalışmasını da kanıtlar nitelikte. Cosentino Group Ar-Ge departmanı, Çevre Dostu Ürün Beyanı (EPD) almak için Dekton ürününün çevre üzerindeki etkisini değerlendirdi. Ürünün Ömür Analizi (LCA) Dekton’un çevresel durumunun basit ve kolay bir şekilde izlenebilmesi için bir dizi göstergenin uygulanması, sera gazı emisyonlarına özel itina gösterilmesi, hammadde tüketiminde verimlilik ve oluşturulan atıkta azalma gibi birçok iyileştirmenin uygulanabilmesini sağladı. 


International EPD Sistemi’nin verdiği Çevresel Ürün Beyanı, bir ürün veya hizmetin ömrü süresince sürdürülebilirlik açısından şeffaflığını sağlayan son derece kullanışlı bir araç. Bu belge, yalnızca çevre üzerindeki olumsuz etkinin azaltıldığını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda pazarda bulunan, benzer bir amaca hizmet eden ürün ve hizmetlerin karşılaştırılması için gerekli bilgileri de sağlıyor. 


Çevre beyanları için küresel bir program olan International EPD, Çevresel Ürün Beyanı belgesini 32 ülkeden 150 şirketin farklı kategorilerde üretilmiş 630 ürününe verdi. Cosentino, 2011 yılında Silestone ECO serisi için de bu sertifikayı almış ve kuvars yüzey sektöründe bunu başaran ilk marka olmuştu. 



Geri Dön