28 / 04 / 2024

TAV LaGuardia Havalimanı ihalesine teklif vermek için ön yeterlilik aldı!

TAV LaGuardia Havalimanı ihalesine teklif vermek için ön yeterlilik aldı!

3 kıtada 11 havalimanının işleten TAV'ın Fransız ortağı Aeroports de Paris ve ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ile liderlik ettiği konsorsiyum New York LaGuardia Havalimanı ihalesine teklif vermek için ön yeterlilik aldı...



2012'de 26 milyon yolcuya hizmet veren havalimanının yeniden inşası, işletimi, bakımı ve onarımını kapsayan ihalede 4 konsorsiyum yarışacak TAV Havalimanları dördüncü kıtaya açılıyor. Aralarında 3 kıtada 11 havalimanı işleten TAV'ın da bulunduğu konsorsiyum ABD'nin New York şehrindeki LaGuardia Uluslararası Havalimanı'nın yeniden inşası ihalesine teklif vermek üzere yeterlilik aldı. New York ve New Jersey Liman İşletmeleri'nce düzenlenen ihale ana terminalin dizaynı, yapımı, finansmanı, işletimi, bakımı ve onarımını kapsıyor. 


4 GRUP YARIŞACAK

TAV'dan yapılan açıklamaya göre TAV, Fransız ortağı Aeroports de Paris ve Goldman Sachs ile liderlik ettiği konsorsiyumda Tutor Perini Corporation, Ove Arup & Partnere PC, Kohn Pederson Fox Associates PC, Suffolk Construction Company, STV Incorporated ve ADP Ingenierie yer alıyor. Havalimanı için yeterlilik alan dört konsorsiyum bulunuyor. New York'un üç havalimanından biri olan LaGuardia, geçen yıl 26 milyon yolcuya hizmet verdi. LaGuardia, ağırladığı yolcu sayısında John F.Kennedy (47.4 milyon) ve Newark'ın (34 milyon) ardından üçüncü. Havalimanı 1934-1945 yılları arasında üç dönem arka arkaya New York belediye başkanlığı yapan Fiorello La Guardia'nm adını taşıyor. 


'ABD STANDARTLARINDA İŞ YAPTIĞIMIZIN GÖSTERGESİ' 

 TAV Havalimanları icra Kurulu Başkanı Sani Şener, açıklamada yer alan değerlendirmesinde "Bu ihaleye yeterli görülmek demek ABD gibi bir ülkede sizin mühendisliğinizin, finansal ve işletmesel kabiliyetlerinizin yeterli görülmesi demek" dedi. 


Bu ihaleye hazırlanmanın uzun ve zahmetli bir yol olduğunu kaydeden Şener şöyle devam etti: Şener "Akıllı büyüme yönünde, stratejik tutarlılığımıza sadık kalarak bu çok önemli ihaleye en iyi şekilde hazırlanacağımızdan tüm yatırımcılarımız emin olabilir. Aynı zamanda hissedarımız da olan, birlikte 37 havalimanı ile 200 milyon yolculuk bir havalimanı network'ünü yönettiğimiz ADP ve ABD'nin dev yatırım bankası olan ve dünyadaki altyapı projelerinde önemli rol oynayan Goldman Sachs ile ihalede ipi göğüslemek için elimizden geleni yapacağız." TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konsorsiyumda New York ve çevresinde büyük projelere imza atan inşaat firması Tutor Perini'nin de bulunduğuna dikkat çekti. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön